Hírek

Tegyel jot_Szatok03

Tegyél jót! nap Szátokon

Szeptember 30-án önkéntes családokkal közösen a szátoki Margaréta Gyermekotthonba látogattunk, ahol a Rendi takarítócsapatának segítségével megszépítették a gyerekek otthonát. A rendezvényen részt vettek a Class FM műsorvezetői, Janklovics Péter, Pataki Zita és Stohl András is, akik jó hangulatú beszélgetés keretében meséltek a gyerekeknek pályájuk alakulásáról, és velünk tartott Fábián Éva énekesnő és a Rossmann Magyarország Kft. képviselői is “Tegyél jót! nap Szátokon” bővebben

Ásó, kapa, nagykaland (2)

Szombaton a cél újra Szátok!

Szeptember 30-án, szombaton az „Ásó, kapa, nagykaland” akciónk keretében újra ellátogatunk a szátoki gyermekotthonba, hogy megszépítsük a gyerekek otthonát, és egy élményekkel teli napot szerezzünk nekik.  A közösségi takarítás mellett palacsintasütéssel, sportprogramokkal, kézműves foglalkozással és karaokeval is igyekszünk színesebbé tenni a hónap utolsó hétvégéjét.

A program szervezésében és az adománygyűjtésben ezúttal a Class FM is segítségünkre volt, aminek köszönhetően az eseményre ellátogat a rádió két műsorvezetője, Stohl András és Pataki Zita is, az otthon megszépítésében pedig egy profi takarítócsapat is segítségünkre lesz.

II. Szülők Háza Önkéntes Találkozó

II. Szülők Háza Önkéntes Találkozó

2017. szeptember 13-án, szerdán 18 órakor tartjuk a Szülők Háza II. önkéntes találkozóját, ahova szeretettel várunk minden érdeklődőt, aki szeretne többet tudni Alapítványunk tevékenységéről és szívesen csatlakozna lelkes önkéntescsapatunkhoz. A találkozó során levetítjük a Tegyél jót! programot bemutató kisfilmünket, ismertetjük az idei évre tervezett programjainkat és lehetőség lesz kötetlen ismerkedésre is.

Várunk titeket szeretettel szeptember 13-án szerdán 18.00-kor a Szülők Háza Alapítvány irodájába a 1114 Budapest, Kosztolányi Dezső tér 7. 5.emelet 2/A szám alá. Bármilyen kérdéssel keressetek minket bizalommal a tegyeljot@tegyeljot.hu email címen vagy a +361/346-0880-as telefonszámon.

01

Ásó, kapa, nagykaland

Az őszi megújulás jegyében útjára indítjuk “Ásó, kapa, nagykaland” elnevezésű akciónkat, melynek keretében gyermekotthonokban élő gyerekek számára gyűjtünk otthonuk megszépítésével kapcsolatos, illetve életkörülményeiket, életminőségüket és tanulmányaikat javító és segítő eszközöket, tárgyakat, valamint személyes, önkéntes felajánlásokat. Ha van lehetőségetek, csatlakozzatok kezdeményezésünkhöz, tegyük együtt boldogabbá a gyerekek mindennapjait!  “Ásó, kapa, nagykaland” bővebben

nyarbucsuztato

Tegyél jót! Nyárbúcsúztató

2017. augusztus 26-án nyárbúcsúztató napot szerveztünk a nyári programjainkon résztvevő gyerekeknek és nevelőiknek. Bár az időjárás közel sem adott okot arra, hogy az őszre kezdjünk készülni, a nyári szünetnek hamarosan vége, mi pedig nem szerettük volna lezáratlanul hagyni az elmúlt, élményekkel teli hónapokat. A hétvégén többek közt focival, karaokeval, interaktív bábszínházzal és kézműves foglalkozással vettünk búcsút a vakációtól Dunaharasztin, ahol a tanszergyűjtési akció során összegyűlt adományokat is átadtuk. Mindenkinek köszönjük a felajánlásokat!

tanszer

Tanszergyűjtési akció

Alapítványunk a nyári szünet során számos programot, tábort és kirándulást szervezett az állami gondozásban élő gyerekeknek. Az ősz közeledtével fontosnak tartjuk, hogy a nyári időtöltésen túl az iskolakezdést is megkönnyítsük a gyerekek számára, ezért 2017. augusztus 10. és augusztus 26. között tanszergyűjtési akciót hirdetünk állami gondozásban élő iskolásoknak. A tanszerek közt örömmel fogadunk füzeteket, író- és rajzeszközöket, körzőt, vonalzót, rajzlapot, nyomtatópapírt, és bármit, ami hozzájárulhat ahhoz, hogy a gyerekek felkészülten kezdhessék meg a következő tanévet. “Tanszergyűjtési akció” bővebben

Tegyel jot tabor 063

Tegyél jót! élménytábor Verőcén

A Fővárosi Önkormányzat Iskolakapun kívüli programjának keretében a Szülők Háza Alapítvány szervezésében idén budapesti iskolások vehették birtokba a verőcei Tegyél jót! élménytábort.

A Szülők Háza Alapítvány a tavalyi évben indította el Tegyél jót! programját, mellyel az állami gondozásban élő gyermekek társadalmi helyzetének javítását tűzte ki célul. A program keretében a gyerekek különböző élménynapokon, kulturális programokon és kirándulásokon vehetnek részt az Alapítvány szervezésében. A Szülők Háza önkéntes csapata az idei évben már több budapesti intézmény lakóját megismerte a különböző programok során (többek között a Kossuth Lajos Gyermekotthon, a Cseppkő Gyermekotthon, a Bokréta Lakásotthon lakóit is), így nem volt nehéz gyerekeket toborozni a nyári Tegyél jót! élménytáborba, ahol két héten át összesen 90 fő vehet részt a reggeltől estig zajló programokon.  “Tegyél jót! élménytábor Verőcén” bővebben

Balaton18

Tegyél jót! nyaralás Balatonfüreden

Egy önkéntes felajánlásnak köszönhetően június 26. és június 30. között egy teljes hétig nyaralhattak a Szülők Házás gyerekek Balatonfüreden. A szátoki és a soproni gyerekekkel rengeteg felejthetetlen élményt szereztünk: ellátogattunk a veszprémi állatkertbe, megkóstoltuk a tihanyi fagyit, vízibicikliztünk, strandoltunk, táncoltunk, sokat beszélgettünk és nevettünk együtt. A felajánlás keretében egy héttel korábban a soproni gyermekotthon nevelőinek tudtunk lehetőséget biztosítani arra, hogy kipihenjék az év fáradságos munkáját és felkészüljenek az előttük álló kihívásokra. Nagyon köszönjük a lehetőséget! A nyaralások képeit ide kattintva tudjátok megnézni.

Tegyel-jot_02

Budapesti utazással kezdődött a nyári szünet

2017. június 18. és június 20. között több támogatónknak köszönhetően több gyereknek szerezhettünk nagy örömöt, akik három napra a fővárosba utazhattak a nyári szünet kezdetén. A kirándulásról szóló részletes beszámolónkat itt olvashatjátok. Ezúton is köszönjük a felajánlásokat a Hotel Mediterran Budapestnek, Budapest Főváros Önkormányzatának, a Giraffe Hop on – Hop off Budapestnek, az Aranyhíd Étterem és Sörözőnek, a Regős Vendéglőnek, a Shakesbeer Sörözőnek, valamint a VARTA Hungary-nek.

cipogyujtes

Jótékonysági cipőgyűjtés

Június elején jótékonysági cipőgyűjtést hirdettünk azzal a céllal, hogy a Heves megyei gyermekotthonok juniálisára legalább 200 pár cipőt vihessünk magunkkal a gyerekeknek. Az akcióhoz csatlakozott a Hotel Mediterran, a Szülők Háza Győr Szíve Családi Központ, az érdi Szülők Háza Otthon Melege Családi Központ és az újbudai Szülők Háza is, akik folyamatosan fogadták a nagylelkű felajánlásokat. Ezúton is nagyon köszönjük a rengeteg adományt, aminek köszönhetően június 7-én több száz cipővel ajándékozhattuk meg a Heves megyei otthonok lakóit!