Hírek

III. Szülők Háza Önkéntes Találkozó

2018. április 13-án tartottuk meg a III. Önkéntes Találkozónkat a Mediterrán Hotelben. 

A találkozó során levetítettük a Tegyél Jót! programot bemutató kisfilmjeinket, ismertettük az idei évre tervezett programjainkat és a régi-új önkénteseink is megismerkedhettek egymással és velünk egy kötetlen beszélgetés keretében. Kaptunk sok-sok ötletet mi is, bízunk benne, hogy a résztvevők is hasznosnak találták a találkozót. Idei élményprogramjainkról az oldalon, illetve a Facebook felületen olvashattok. Ha valamelyik élménynapunkon szívesen részt vennétek, jelezzetek kérlek nekünk, hogy tudjunk veletek is számolni a tervezés során.  

Ha évkezdés, akkor Bécs!

Felejthetetlen napot töltöttünk újra együtt a “gyerekeinkkel”, akik ezúttal Budapestről a Cseppkő utcából, a Kossuth Lajos Gyermekotthonból, a Bokréta Lakásotthonból, valamint Sopronból, Balassagyarmatról, Szátokról és Győrből érkeztek, hogy ezt az évet is Bécsben indíthassuk Mága Zoltán koncertjével. Észre se vettük a hosszú utazást, sokat beszélgettünk, eszegettünk, jól éreztük magunkat. Megcsodáltuk Bécs szépséges építészetét, és összehasonlítottuk Budapestével. A koncertet 50 gyermek tátott szájjal hallgatta, aminél nem nagyon kell nagyobb elismerés Mága Zoltán művész úrnak, aki csodálatos koncertet adott! Az est végén mindenkit megajándékozott a CD-jével, és saját történetével biztatott minket, hogy sose adjuk fel, mindig tegyünk az álmainkért! Köszönjük a csodálatos estét!

Karácsonyi álomutazás

A Tegyél jót!-os gyerekek a téli szünet alatt sem unatkoznak! December 29-én Stohl András és a Class FM csapatának jóvoltából egy igazán különleges napot tölthettünk el a gyerekekkel: azon túl, hogy megnézhettük az Álomutazó című előadást, a színfalak mögé is bepillantást nyerhettünk, ahol személyesen is találkozhattunk a kedvenc szereplőinkkel. Köszönjük!

Tegyél jót! Karácsony

December 19-20. között egy varázslatos karácsonyi ünnepet rendeztünk több mint negyven, állami gondoskodásban élő gyerek számára Pilisszántón az Orosdy kastélyban. Rengeteg program belefért ebbe a két napba: mézeskalácsot sütöttünk, karácsonyfadíszeket készítettünk, karácsonyfát díszítettünk, ajándékoztunk, finomakat ettünk, buliztunk, játszottunk, és zárásként még egy színházi előadást is megnéztünk a Hatszín Teátrumban Budapesten. Ezúton is köszönjük minden önkéntesünk munkáját és minden felajánlást, aminek köszönhetően még szebbé varázsolhattuk a gyerekek karácsonyát.

Tegyél jót! Karácsony Pilisszántón

A Tegyél jót! Ülj mellém! program következő megállója egy kétnapos karácsonyi ünnepség, amelyet Pilisszántón töltünk. Az eseményre olyan gyerekeket várunk, akiket karácsonykor nem visznek haza. Tudjuk, hogy sokuknak a legnagyobb ajándék egy támogató család lenne. Családot teremteni, minden gyereket hazavinni nem tudunk, de egy olyan eseményt, melyben megtapasztalhatják, hogy a karácsony valóban a szeretet ünnepe, meg tudunk valósítani. Ha szívesen részt vennél az eseményen, jelentkezz a tegyeljot@tegyeljot.hu e-mail címen vagy hívj minket a +361-246-0880-as telefonszámon. Az Alapítvány örömmel fogadja karácsonyi ajándékok felajánlását, valamint anyagi támogatást az ajándékok beszerzéséhez és a program lebonyolításához a következő bankszámlaszámra: CIB Bank 10701087-69409866-51100005.

Tegyél jót! Gálaest a Gyerekekért

2017. december 4-én hagyományteremtő Gálaesttel köszöntöttük a Tegyél jót – Ülj mellém! programban résztvevő önkénteseinket, partnereiket és támogatóinkat a Benczúr Házban. Az esemény célja az együttműködők köszöntésén túl a Szülők Háza Alapítvány szakmai programjának bemutatása volt. A programon több mint 25 állami gondoskodásban élő gyermek is részt vett, akik gálaműsorral készültek a vendégeknek. Az est házigazdája dr. Kemény Dénes, a Szülők Háza Alapítvány alapítója volt.

Újabb hétvége zárult sok élménnyel Budapesten

Az időjárás is beállt a jótevőink sorába vasárnap délután, és lehetővé tette, hogy örömet szerezzünk budapesti gyermekotthonokban élő gyerekek egy csoportjának. November 12-én lovaglás, állatsimogató és kézműves foglalkozás várta őket a Kelenvölgyi Lovardában, majd a Szülők Háza újbudai egységében folytattuk az élménydélutánt, ahol a finom uzsonna mellett egy izgalmas bűvész-show és az elmaradhatatlan közös buli koronázta meg a hétvégét. Mindenkinek köszönjük a segítséget és a részvételt, valamint a képeket Böröczki Gábornak és Markowski Eszternek!

Gyertek velünk jót tenni a Pónis élménynapunkra!

2017. november 12-én az idei utolsó szabadtéri élménynapunkra hívunk és várunk mindenkit, aki szeretne egy tartalmas délutánt eltölteni a Tegyél jót! csapattal, ami egy délután erejéig lovakkal, kutyákkal és más kedves állatokkal egészül ki. A gyerekeknek vezetett lovas foglalkozást szervezünk a Kelenvölgyi Lovardában, a kézzel fogható emlékekről pedig tematikus kézműves program során gondoskodunk. A délután második felében a Szülők Háza Újbuda Bölcsője Családi Központba megyünk, ahol játszóházi programok és bűvész-show teszi izgalmassá a gyerekek hétvégéjét.

Ha szívesen csatlakoznál, keress minket a tegyeljot@tegyeljot.hu email címen, a Tegyél jót! facebook oldalán vagy a +3612460880-as telefonszámon, hogy megbeszélhessük a részleteket!

A Marionnaud is csatlakozott a Szülők Háza jótevőihez

2017. október 24-én a Marionnaud profi sminkes csapata ingyenes tanácsadással és próbasmink elkészítésével segítette a budapesti Szülők Házás anyukákat a gazdagréti Szülők Házában. A kiváló hangulatő délutánon a résztvevők hasznos praktikákat sajátíthattak el a helyes bőrápolásról és ötleteket kaptak arra is, hogyan sminkeljék magukat, ha állásinterjúra készülnek. Ezúton is köszönjük a Marionnaud csapatának szakértő segítségét!