Hírek

_DSC8657

Élménynap a víz jegyében a miskolci Gyermekvárosban

2017. május 13-án, szombaton önkéntes csapatunkkal Miskolcra látogattunk, hogy a Gyermekváros lakóival töltsünk egy élménydús napot. A gyerekeket a városi Kemény Dénes Uszoda is vendégül látta, ahol a Miskolci Vízilabda Club jóvoltából egy teljes vízilabda mérkőzést is lejátszhattak, profi vezetéssel. Emellett egész nap kézműves foglalkozás, fodrász, arc- és körömfestés, közös főzés-sütés és tánc is várta a kicsiket és a nagyokat az otthon fali között. Ezúton is köszönjük a lelkes részvételt minden önkéntesünknek! Az élménynap képei, melyeket Markowski Eszter és Böröczki Gábor készítettek, a Galériában, ide kattintva érhetők el.

_DSC8088 (Copy)

A Videoton FC is jót tett

2017. május 6-án, szombaton több gyermekotthon lakói együtt vehettek részt a Videoton-Haladás mérkőzésen, ahol a meccs előtt a játékosokat is felkísérhették a pályára. Az eseményről szóló beszámoló elérhető a Videoton FC oldalán, ide kattintva. Ezúton is köszönjük a lehetőséget!

_MG_8277

Húsvéti élménynap a soproni Cseresznye sori gyermekotthonban

“Tegyél jót! Ülj mellém!” programunkkal 2017. április 29-én Sopronba látogattunk, ahol a Cseresznye sori gyermekotthon lakóival töltöttünk el egy mozgásban, éneklésben és élményekben gazdag napot. Az élménynapra kézműves foglalkozással, csillámtetoválásokkal, karaokeval, sportprogramokkal és közös főzéssel-sütéssel készültünk, amit szülinapi ünneplés és persze sok-sok beszélgetés tett teljessé a nap végére. Ezúton is köszönjük a lehetőséget a Gyermekotthon dolgozóinak!

Képeink, melyeket Markowski Eszter és Böröczki Gábor készített, ide kattintva elérhetők.

_MG_7187

Tavaszváró élménynap a Mónosbéli Gyermekotthonban

2017. március 4-én a Mónosbéli Gyermekotthonba látogattunk el lelkes önkéntes családjainkkal, hogy egy tavaszváró napot töltsünk együtt a gyerekekkel és elhivatott nevelőikkel. Óriási lelkesedéssel indultunk el szombat reggel, este pedig egy minden várakozást felülmúló nap élményével érkeztünk haza. A közös sportolás, a szórakoztató játékok, a kreatív kézműves foglalkozások és a megindító beszélgetések mindannyiunk számára felejthetetlenné varázsolták a hétvégét.

Az egész napos programok után közösen vártuk az ultrafutó csapat érkezését, akik egy nappal korábban a Szátoki Gyermekotthontól indultak el azért, hogy az emberpróbáló táv megtételével megmutassák a gyerekeknek, kellő elszántsággal semmi sem lehetetlen és ők is bármire képesek lehetnek az életben. Ezúton is köszönjük a szeretet- és bizalomteljes fogadtatást a Mónosbéli Gyermekotthonnak, ahol páratlan tapasztalatokkal és rengeteg megható pillanattal gazdagodhattunk a nap folyamán.

A programról elérhető fényképeket Böröczki Gábor és Markowski Eszter készítette.

kossuth_lajos_gyermekotthon

Farsangi élménynap a Kossuth Lajos Gyermekotthonban

2017. február 24-én a budapesti Kossuth Lajos Gyermekotthoni Központba látogattunk, ahol farsangi élménynapot tartottunk az otthon kis lakóinak. A délután folyamán álarckészítés, fuvolakoncert, arc- és kézfestés, valamint szórakoztató vetélkedő is várta a gyerekeket.

A program következő állomása a Heves megyei Mónosbél lesz, március 4-én, szombaton.

Az eseményről készült képek, melyeket Böröczki Gábor készített, ide kattintva érhetők el.

07

I. Szülők Háza Önkéntes Családok Találkozója

Február 17-én, pénteken rendeztük meg első önkéntes találkozónkat, ahol bemutattuk a Tegyél jót! programunk 2017-es terveit, megismerkedtünk az új önkéntesekkel és természetesen arról is beszélgettünk, hogy ki hogyan tudna hozzájárulni a program minél hatékonyabb és eredményesebb működéséhez.

A délután folyamán rengeteg inspiráló ötlet és felajánlás született, ami ismét megmutatta, hogy kellő elszántság és lelkesedés birtokában milyen sokféleképpen lehet jót tenni. A Tegyél jót! program következő rendezvénye február 24-én, pénteken lesz a Kossuth Lajos Gyermekotthoni Központban, ahova már az új önkéntesek is velünk tartanak.

43

Sajtótájékoztató a Tegyél jót! program budapesti indulásáról

Ma délelőtt sajtótájékoztatót tartottunk a Kossuth Lajos Gyermekotthoni Központban a Szülők Háza Alapítvány Tegyél jót! programjának budapesti indulásával kapcsolatban, melynek fővédnöke Budapest főpolgármestere, Tarlós István.

“Az állami gondozott gyerekek a társadalom rejtett erőforrásai, ezért nagyon fontos, hogy perspektívát adjunk nekik, kinyissuk számukra a világot, és inspiráló személyes kapcsolatokkal támogassuk őket. Ezek a gyerekek még szén formájában élnek a különböző otthonok falai közt, de ha megkapják a kellő figyelmet és szeretetet, hamarosan gyémánttá csiszolódhatnak.” (Regős Judit)

“Sajtótájékoztató a Tegyél jót! program budapesti indulásáról” bővebben

opera

Látogatás az Operaházban

“Tegyél Jót-Ülj mellém!” programunk keretében ma a szátoki, a soproni és a Cseppkő utcai gyermekotthon kis lakóival az Operaház Kiskarácsony előadásán vettünk részt. Az előadás után belefért még egy kis városnézés és még egy igazán “happy meal” is a Mekiben! De, ami a legfontosabb! Akit ma megérintett a zene varázsa, annak a továbbiakban is lesz lehetősége az Operába járni és fejleszteni zenei tehetségét. Köszönet érte Keszei Borinak, az Operaház művészének!