Mi is csatlakoztunk a főváros legsportosabb fesztiváljához június 15-én, a Mozgás Éjszakáján. A Műegyetem rakparton felállított sátrunkban fogadtuk a sportolás közben kicsit pihenni vágyókat csillámtetoválással, éjszakai kézfestéssel, illetve kreatív foglalkozással és megismertettük őket alapítványunk munkájával. Természetesen a kreatívkodás is alkalomhoz illő volt: pingpongütőket készítettünk papírtányérból, illetve biciklit kartonból és matricából.
Több fővárosi gyermekotthonból csatlakoztak hozzánk a gyerekek, akik lelkesen próbálgatták a különféle mozgásformákat. Korfballoztak, zumbáztak, tollasoztak, aerobikoztak és ketten lefutották a 3,7 km-es esti futóverseny távját is Virággal, alapítványunk kétségtelenül legsportosabb munkatársával. A sok mozgás mellett az egyik legizgalmasabb és leghasznosabb program a biciklijavítás volt a gyerkőcök számára: a szomszédos standnál megtanultak kereket és biciklibelsőt cserélni.
A rendkívül hangulatos, csillagos ég alatti, éjszakába nyúló program igazi különleges élmény volt a varázslatosan kivilágított Duna-parton. Ilyen kulisszák között mutathattuk meg a gyermekotthonban élő gyerekeknek, amit alapítónk, dr. Kemény Dénes is hangsúlyoz: a sport segít abban, hogy sikeresek legyünk az életben, a mindennapi testmozgás az egészség és egyik kulcsa és mindegy, hogy milyen sportot választanak, a fontos az, hogy azt rendszeresen műveljék.
Nézd meg ide kattintva a Mozgás Éjszakáján készült képgalériát!