Szülők Háza központok

A Szülők Háza egy kulturális és mentálhigiénés program, amely abból a célból jött létre, hogy segítse a családdá alakulás nehézségeinek leküzdését, segítsen az elég jó szülővé válás folyamatában, testi-lelki és szellemi értelemben egyaránt. A programot Regős Judit, szociálpolitikus, szociális munkás, aktív analitikus terapeuta dolgozta ki sok nagy tudású és hiteles szakember aktív részvételével, segítségével. 2007. januárjában létrehoztunk egy modellközpontot a XI. kerületben, az Eleven Centerben, ahol a szemléltetni szeretnénk programunk működését. Helyszínül szándékosan választottunk egy bevásárlóközpontot, azért, hogy közel vigyük a segítséget a célközönséghez. A központban játszóház és két elkülönített helyiségben kiegészítő szolgáltatások zajlanak.

A Regős-módszer célja a szülői kompetencia indirekt fejlesztése, magabiztosabb szülők és kiegyensúlyozottabb gyerekek „létrehozása” a közösségben rejlő erőforrások mozgósításával, a nagycsaládos élmény megadásával, ellenőrzött szakmai keretek között. A Regős-módszer része, hogy összekapcsolja a különböző társadalmi rétegeket és az eltérő mintákat annak érdekében, hogy az ebből fakadó tapasztalatokat pozitívan felhasználva segítse a fejlődést.

A Szülők Háza gyermekek napközbeni ellátását biztosító családsegítő intézmény. Felkutatja és bekapcsolja a családokat a programba, fogadja és elosztja a felajánlásokat. Az alapító célja az volt, hogy alulról építkezve szülőcsoportokat hozzon létre, amelyekben a tagok számára egymást segítő kapcsolatok alakulnak ki. A problémával küszködő családokat pszichológus és családgondozó szakemberek segítik át a nehézségeken, miközben gyermekeikre szakértő felügyelet vigyáz. Jelenleg 4 Szülők Háza Családi Központ és Minibölcsi működik az országban:

Kapcsolat

1116 Budapest
Mélykút utca 7.

+36 (70) 321 5323

 

Kövess minket

Kövess minket

a Facebook-on!

Kövess minket

az Instán!

Tegyél jót  2016  |  Adatkezelési tájékoztató  |  Impresszum