Hírek

Tegyel jot tabor 063

Tegyél jót! élménytábor Verőcén

A Fővárosi Önkormányzat Iskolakapun kívüli programjának keretében a Szülők Háza Alapítvány szervezésében idén budapesti iskolások vehették birtokba a verőcei Tegyél jót! élménytábort.

A Szülők Háza Alapítvány a tavalyi évben indította el Tegyél jót! programját, mellyel az állami gondozásban élő gyermekek társadalmi helyzetének javítását tűzte ki célul. A program keretében a gyerekek különböző élménynapokon, kulturális programokon és kirándulásokon vehetnek részt az Alapítvány szervezésében. A Szülők Háza önkéntes csapata az idei évben már több budapesti intézmény lakóját megismerte a különböző programok során (többek között a Kossuth Lajos Gyermekotthon, a Cseppkő Gyermekotthon, a Bokréta Lakásotthon lakóit is), így nem volt nehéz gyerekeket toborozni a nyári Tegyél jót! élménytáborba, ahol két héten át összesen 90 fő vehet részt a reggeltől estig zajló programokon.  “Tegyél jót! élménytábor Verőcén” bővebben

Balaton18

Tegyél jót! nyaralás Balatonfüreden

Egy önkéntes felajánlásnak köszönhetően június 26. és június 30. között egy teljes hétig nyaralhattak a Szülők Házás gyerekek Balatonfüreden. A szátoki és a soproni gyerekekkel rengeteg felejthetetlen élményt szereztünk: ellátogattunk a veszprémi állatkertbe, megkóstoltuk a tihanyi fagyit, vízibicikliztünk, strandoltunk, táncoltunk, sokat beszélgettünk és nevettünk együtt. A felajánlás keretében egy héttel korábban a soproni gyermekotthon nevelőinek tudtunk lehetőséget biztosítani arra, hogy kipihenjék az év fáradságos munkáját és felkészüljenek az előttük álló kihívásokra. Nagyon köszönjük a lehetőséget! A nyaralások képeit ide kattintva tudjátok megnézni.

Tegyel-jot_02

Budapesti utazással kezdődött a nyári szünet

2017. június 18. és június 20. között több támogatónknak köszönhetően több gyereknek szerezhettünk nagy örömöt, akik három napra a fővárosba utazhattak a nyári szünet kezdetén. A kirándulásról szóló részletes beszámolónkat itt olvashatjátok. Ezúton is köszönjük a felajánlásokat a Hotel Mediterran Budapestnek, Budapest Főváros Önkormányzatának, a Giraffe Hop on – Hop off Budapestnek, az Aranyhíd Étterem és Sörözőnek, a Regős Vendéglőnek, a Shakesbeer Sörözőnek, valamint a VARTA Hungary-nek.

cipogyujtes

Jótékonysági cipőgyűjtés

Június elején jótékonysági cipőgyűjtést hirdettünk azzal a céllal, hogy a Heves megyei gyermekotthonok juniálisára legalább 200 pár cipőt vihessünk magunkkal a gyerekeknek. Az akcióhoz csatlakozott a Hotel Mediterran, a Szülők Háza Győr Szíve Családi Központ, az érdi Szülők Háza Otthon Melege Családi Központ és az újbudai Szülők Háza is, akik folyamatosan fogadták a nagylelkű felajánlásokat. Ezúton is nagyon köszönjük a rengeteg adományt, aminek köszönhetően június 7-én több száz cipővel ajándékozhattuk meg a Heves megyei otthonok lakóit!

_DSC8657

Élménynap a víz jegyében a miskolci Gyermekvárosban

2017. május 13-án, szombaton önkéntes csapatunkkal Miskolcra látogattunk, hogy a Gyermekváros lakóival töltsünk egy élménydús napot. A gyerekeket a városi Kemény Dénes Uszoda is vendégül látta, ahol a Miskolci Vízilabda Club jóvoltából egy teljes vízilabda mérkőzést is lejátszhattak, profi vezetéssel. Emellett egész nap kézműves foglalkozás, fodrász, arc- és körömfestés, közös főzés-sütés és tánc is várta a kicsiket és a nagyokat az otthon fali között. Ezúton is köszönjük a lelkes részvételt minden önkéntesünknek! Az élménynap képei, melyeket Markowski Eszter és Böröczki Gábor készítettek, a Galériában, ide kattintva érhetők el.

_DSC8088 (Copy)

A Videoton FC is jót tett

2017. május 6-án, szombaton több gyermekotthon lakói együtt vehettek részt a Videoton-Haladás mérkőzésen, ahol a meccs előtt a játékosokat is felkísérhették a pályára. Az eseményről szóló beszámoló elérhető a Videoton FC oldalán, ide kattintva. Ezúton is köszönjük a lehetőséget!

_MG_8277

Húsvéti élménynap a soproni Cseresznye sori gyermekotthonban

“Tegyél jót! Ülj mellém!” programunkkal 2017. április 29-én Sopronba látogattunk, ahol a Cseresznye sori gyermekotthon lakóival töltöttünk el egy mozgásban, éneklésben és élményekben gazdag napot. Az élménynapra kézműves foglalkozással, csillámtetoválásokkal, karaokeval, sportprogramokkal és közös főzéssel-sütéssel készültünk, amit szülinapi ünneplés és persze sok-sok beszélgetés tett teljessé a nap végére. Ezúton is köszönjük a lehetőséget a Gyermekotthon dolgozóinak!

Képeink, melyeket Markowski Eszter és Böröczki Gábor készített, ide kattintva elérhetők.

_MG_7187

Tavaszváró élménynap a Mónosbéli Gyermekotthonban

2017. március 4-én a Mónosbéli Gyermekotthonba látogattunk el lelkes önkéntes családjainkkal, hogy egy tavaszváró napot töltsünk együtt a gyerekekkel és elhivatott nevelőikkel. Óriási lelkesedéssel indultunk el szombat reggel, este pedig egy minden várakozást felülmúló nap élményével érkeztünk haza. A közös sportolás, a szórakoztató játékok, a kreatív kézműves foglalkozások és a megindító beszélgetések mindannyiunk számára felejthetetlenné varázsolták a hétvégét.

Az egész napos programok után közösen vártuk az ultrafutó csapat érkezését, akik egy nappal korábban a Szátoki Gyermekotthontól indultak el azért, hogy az emberpróbáló táv megtételével megmutassák a gyerekeknek, kellő elszántsággal semmi sem lehetetlen és ők is bármire képesek lehetnek az életben. Ezúton is köszönjük a szeretet- és bizalomteljes fogadtatást a Mónosbéli Gyermekotthonnak, ahol páratlan tapasztalatokkal és rengeteg megható pillanattal gazdagodhattunk a nap folyamán.

A programról elérhető fényképeket Böröczki Gábor és Markowski Eszter készítette.

kossuth_lajos_gyermekotthon

Farsangi élménynap a Kossuth Lajos Gyermekotthonban

2017. február 24-én a budapesti Kossuth Lajos Gyermekotthoni Központba látogattunk, ahol farsangi élménynapot tartottunk az otthon kis lakóinak. A délután folyamán álarckészítés, fuvolakoncert, arc- és kézfestés, valamint szórakoztató vetélkedő is várta a gyerekeket.

A program következő állomása a Heves megyei Mónosbél lesz, március 4-én, szombaton.

Az eseményről készült képek, melyeket Böröczki Gábor készített, ide kattintva érhetők el.

07

I. Szülők Háza Önkéntes Családok Találkozója

Február 17-én, pénteken rendeztük meg első önkéntes találkozónkat, ahol bemutattuk a Tegyél jót! programunk 2017-es terveit, megismerkedtünk az új önkéntesekkel és természetesen arról is beszélgettünk, hogy ki hogyan tudna hozzájárulni a program minél hatékonyabb és eredményesebb működéséhez.

A délután folyamán rengeteg inspiráló ötlet és felajánlás született, ami ismét megmutatta, hogy kellő elszántság és lelkesedés birtokában milyen sokféleképpen lehet jót tenni. A Tegyél jót! program következő rendezvénye február 24-én, pénteken lesz a Kossuth Lajos Gyermekotthoni Központban, ahova már az új önkéntesek is velünk tartanak.