Tegyél Jót! Határok Nélkül

A Szülők Háza Közhasznú Alapítvány Tegyél jót programja állami gondoskodásban élő gyerekek és fiatalok társadalmi integrációjához nyújt támogatást és lehetőségeket. A programban egész évben élménynapokat, kirándulásokat, táborokat és képzéseket szervezünk önkéntes családok, mentorok és cégek bevonásával. Alapítványunk mára már 20 gyermekotthonnal van kapcsolatban, amelynek köszönhetően 500 kedvezményezett gyermek vesz részt a programokban. 2015 óta rendkívül sokszínű hazai tevékenységbe kapcsolódhattak be a kedvezményezettek, az idei év második felétől az Alapítvány nemzetközi projektjeinek köszönhetően már határainkon átívelő programokon is részt vehetnek a gyerekek és a fiatalok.

Az Erasmus+ program keretében két projektet indítunk el 2023-ban:

A ‘No One Must Left Behind – Mert minden élet érték!’ projektünkben egy tréningfolyamatot tartunk olyan szakembereknek, elhivatott önkénteseknek, vagy közvetlen érintetteknek, akiknek van tapasztalata az állami gondoskodásban felnövő gyerekekkel, fiatalokkal végzett munkában. A projekt célja a gyermekotthoni, nevelőszülői ellátás szakmai támogatása, fejlesztése, és a kölcsönösen támogató szakmai közösség létrehozása mellett egy széles körben elérhető eszköztár megalkotása a szakemberek munkájának támogatásához.
A programot a romániai Asociatia Pro Agriensis Egyesülettel együttműködésben valósítjuk meg. 

Tovább a projekt oldalára

Az ‘Our Voice’ (‘Mi Hangunk’) című projektünkben 24 állami gondoskodásban élő fiatallal dolgozunk együtt annak érdekében, hogy a fiatalok mentorrá, kortárs segítővé képezzék magukat, és a helyi közösségeikben támogathassák a fiatalabb társaikat.
A projektet a belga De Stuyverij, a romániai Asociatia Pro Agriensis Egyesület, valamint a magyaroroszági Kommunió Alapítvány partnerségében valósítjuk meg. 

A projekt során a nemzetközi fiatalokból álló csapat Magyarország mellett Belgiumba és Romániába utazik, hogy alkalmanként egy hetes képzéseken vegyen részt. A nemzetközi képzésekeket követően minden fiatal a saját hazájában, helyi környezetében teszteli a megszerzett tudását.

Tovább a projekt oldalára

Alapítványunk 2023-tól nemzetközi önkénteseket is fogad az Európai Szolidaritási Testület programján keresztül.

Egyéni és csoportos önkéntességre is lehetőséget biztosítunk azoknak a 18-30 év közötti külföldi és magyar, köztük kevesebb lehetőséggel rendelkező fiataloknak, akik szeretnének jót tenni, és szívesen tennének a magyarországi állami gondoskodásban élő gyerekek lehetőségeinek javításáért.

Tudj meg többet a nemzetközi önkéntes programunkról!

Egyéni önkéntesség

Csoportos önkéntesség

Kapcsolat

1116 Budapest
Mélykút utca 7.

+36 (70) 321 5323

 

Kövess minket

Kövess minket

a Facebook-on!

Kövess minket

az Instán!

Tegyél jót  2016  |  Adatkezelési tájékoztató  |  Impresszum