Idén július 7. és 9. között láttuk vendégül immáron hagyományos budapesti élménynapunkra a Tegyél jót! élményprogram keretében a mónosbéli gyermekotthonból érkezett gyerekeket. Most is három napot tölthettek el velünk fővárosban a Mediterrán Hotel vendégeként.  A sok közös program során együtt kirándultunk, buliztunk, sőt a gyerekek wellnesselhettek is a hotelben.

A gyerekek vasárnap érkeztek a hotelbe és az út porát egy kiadós felrissüléssel mosták le magukról a szálloda wellnessrészlegében. Ezt követően indultunk útnak: először „mekiztünk”, majd levezetésképpen elsétáltunk a Feneketlen-tóhoz. Kora délután izgalmas utazásokban volt részünk a Budapesti Közlekedési Központ jóvoltából. A nosztalgia villamoson ülve a Duna-parton végigutazva csodálhattuk meg a fővárosi panorámát, majd a Clark Ádám térről felsiklóztunk a Budai Várba. Itt Kiss Mihály, azaz Misi bácsi a Cseppkő Gyermekotthon nevelője várt ránk, aki nagyon érdekes idegenvezetést tartott számunkra. A Nemzeti Galériától a Halászbástyán át egészen a Bécsi Kapuig bejártuk a várat és sok izgalmas és – főleg töriórán – hasznos információt hallottunk tőle. A sok séta után igencsak jól esett a vacsorára kapott frissen sült pizza, amelyet az Aranyhíd étteremben fogyasztottunk el. Este senkit sem kellett ringatni, hogy elaludjon…

Hétfőn felkerekedtünk, felültünk a HÉV-re és elkirándultunk Szentendrére. A kirándulásra csatlakozott hozzánk a budapesti Cseppkő Gyermekotthonból nyolc gyermek Misi bácsi vezetésével. Sétáltunk a Duna partján, majd egy finom ebédet ettünk a szentendrei Pótkulcs étteremben. Ebéd után, desszertként ellátogattunk a Szamos Marcipánmúzeumba, ahol a több, mint 100 éves látvány cukrászműhelyben megnéztük, hogy az avatott mesterek hagyományos szerszámokkal hogyan készítik az embernagyságú Süsüt, a sárkányt – finom marcipánból.
Vacsorára visszaérkeztünk a Hotel Mediterránba, és már izgatottan készültünk az esti búcsúbulira. A partyra tovább önkéntesek is csatlakoztak hozzánk, immáron állandó „zenekarunk”, a NoStressBand, azaz Lőcsey Attila kiváló hangulatot csinált, így valóban hatalmas zenés-táncos buli kerekedett, igazán jól mulatott mindenki.

Sajnos minden jó dolognak vége szakad egyszer: az utolsó napot egy közös búcsúreggelivel indítottuk, majd integetve elindult a gyerekcsapat. Záró programként a kedd délelőttöt még az újpesti vizes játszótéren töltöttük, ahol a hazautazás előtt kedvükre kiugrálhatták magukat a gyerekek.

Köszönjük támogatóinknak, elsősorban Právicz Attilának és a Mediterrán Hotelnek és a Budapesti Közlekedési Központnak, hogy felajánlásukkal segítették az élményprogram létrejöttét és boldog pillanatokat szereztek a gyerekeknek. Jövőre veletek ugyanitt!!

Az élménynapról készült képeket nézd meg ezen a linken!