Július 1 és július 3 között a támogatók nagylelkű felajánlásainak köszönhetően több vidéki gyermekotthonból érkező gyerekek a Tegyél Jót!élményprogram keretében tölthettek el három napot a fővárosban a Mediterrán hotelben. A sok közös játék és városnézés mellett, a támogatóink finom ebédet és vacsorát, dunai hajókázást, bringóhintózást, strandolást és állatkerti sétát biztosítottak.

Az élményprogram vasárnap indult, a gyerekek elfoglalták a szállásukat a Mediterrán hotelben, majd az Aranyhíd Étterem és Pub jóvoltából egy kiadós ebédben volt részük. A délután további része városnézéssel telt, a Tegyél Jót! önkéntesekkel együtt a budai várba felsétálva megcsodálhatták a dunai panorámát, a Sándor palotát és a Mátyás templomot, majd közös játék, beszélgetés és fényképezkedés után, megismerve a budapesti közösségi közlekedés több elemét, visszaindultak a Mediterrán hotelbe. A hotel által biztosított közös vacsora és buli keretében felköszöntötték az Alapítvány elnökét, Regős Juditot születésnapja alkalmából az Édes Pötty tortáival.

A hétfői nap is élménydúsnak ígérkezett, a Legenda Kft. jóvoltából a gyerekek a Margitszigetre hajóval érkezhettek, a hajón élvezetes előadás keretében megismerve Buda és Pest nevezetességeit. A szigeten további élményprogram várt, a Bringóhintó felajánlásának köszönhetően egy órán át kicsit mindenki kipróbálgatta magát a sofőr szerepében, hiszen a 6fős bringóhintókkal szinte teljesen körbetekerhették a szigetet. A programokon megéhezve, a gyerekek nagy örömmel csaptak le a Center Food által biztosított szendvicsebédre, majd a tulajdonosasszonynak köszönhetően mindenki elnyalhatott néhány gombóc fagylatot is. A délutáni élmények a Palatinus Strandon folytatódtak, a hullámmedence mindenki kedvence lett, a csúszdán a nagyobbak, míg a belső gyermekmedencében a kicsik élvezhették a pancsolást. Hazafele mindenki az élményekről beszélt, majd a hotelben elköltött vacsora után egy búcsúbulin mulattak közösen a gyerekek.

A harmadik, egyben zárónap fő programja az Állatkert volt, reggeli után a kis csapat összeszedte a csomagjait, majd a város nevezetességeit érintő busszal elindultak az Állatkertbe. Tartalmas napot tölthettek ott a gyerekek, elcsípték a fókashowt, a kis elefánt bohóckodását, de nagy kedvenc volt a mérges ház is és a játszótér is. A nagy séta után megpihenve az árnyékban idézték fel a kedvenc programjukat, majd egy közös záróebéddel búcsúzva ígértük meg egymásnak, hogy nemsokára újra találkozunk!

Ezúton köszönjük támogatóinknak, hogy felajánlásukkal segítették az élményprogram létrejöttét, boldog pillanatokat szerezve a gyerekeknek. 🙂

Az élménynapról készült képeket ezen a linken lehet megnézni.