Ismét elkezdődött a táborszezon! Tombol a nyár és ezerrel dübörögnek a Szülők Háza táborok is! Az iskolaév végeztével mi is megnyitottuk a vakáció-szezont, csakhogy nálunk ez a nyári táborok szervezéséről szól. Országosan, több helyszínen szervezzük meg évek óta nyári táborainkat, amelyekben egy-egy szezonban most már több száz gyerek számára igyekszünk kellemessé és emellett tartalmassá tenni a nyár egy részét. A napközis táborokban egyhetes turnusokban szervezünk programokat a lovaglástól a drámajátékig, a strandolástól a kreatív, alkotó foglalkozásokig. Minden héten mást tematika szerint szervezzük programjainkat, így azok a gyerekek sem unatkoznak, akik több hétig nyaralnak velünk. Az elfoglaltságokat úgy állítjuk össze, hogy ki-ki megtalálhassa a neki leginkább megfelelőbb sportot, játékot, illetve minél többfajta mozgásformát, alkotó tevékenységet próbálhasson ki kedvére vagy éppen olyan témával foglalkozhasson, ami őt különösen érdekli.
A Síppal, dobbal… héten a művészeteké volt a főszerep, muzsikáltunk, színházat játszottunk, verset írtunk és magunk készítettük az előadásokhoz a jelmezeket és díszleteket is. Az Állati küldetés hetén ellátogattunk a budapesti állatkertbe, lovagoltunk, háziállatokkal ismerkedünk. Természetesen volt sportos hetünk is, amikor szinte mini sportágválasztót tartottunk és igyekeztünk minél többféle sportággal megismertetni a gyerekeket. Nagyon fontosnak tartjuk a környezettudatosságot, ezért az ökohéten, illetve a Madarak és fák hetén a játékok, beszélgetések, kreatív foglalkozások során sokat foglalkozunk azzal, hogy mit tehetünk mi magunk a környezetünk megóvásáért. És természetesen nem feledkezünk meg azokról a gyerekekről sem, akik a tudomány iránt érdeklődnek: a Feltalálók hete a kísérletezésről szól.
Budapesti helyszínünkön, a Szülők Háza központban az újbudai gyerekek részére szervezzük a táborokat júliusban. A gyerekek kirándulnak, strandra, állatkertbe mennek, ha pedig hűvösebbre fordul az idő kreatívkodnak, mesét hallgatnak vagy a játszó társasjátékai közül választhatnak.
Ilyen a mi nyarunk!
Nézd meg a fotókat ITT a táborainkról készült képgalériában!