Fontos mérföldkőhöz érkeztünk: hosszas előkészítés és tervezés után elindult a Szülők Háza Alapítvány Tegyél jót! Mentorprogramja!
Alapítványunk egyik célja, hogy az állami gondoskodásban élő gyerekeknek számára nyújtsunk támogatást, hogy felnőve sikeres életutat építsenek maguknak. Élményprogramjaink során professzionális és önkéntes segítőink személyes, rendszeres jelenlétükkel, példamutatásukkal segítik a gyerekeket. Tegyél jót! programunk kapcsán megfogalmazódott az igény annak továbbfejlesztésére, mivel úgy látjuk, az élményprogramokon túl, illetve azok segítségével további lehetőségek is megnyílhatnak előttünk az állami gondoskodásban élő gyermekek intenzívebb és hosszabb távú segítésében.
Ezért indítottuk el Mentorprogramunkat, amellyel egyéni fejlesztő tevékenységek keretében segítjük az állami gondoskodásban élő gyerekeket és fiatalokat az önálló életük megalapozásában, különös fókusszal a munkaerőpiaci boldogulásukra. Egy jó szakma megtanulása, a megfelelő munkahely megtalálása alapja az egzisztencia megteremtésének.
A Mentorprogram előkészítő szakaszában kiválasztottuk a mentorálandó gyerekeket, valamint az őket fogadó, munkaerőpiaci tevékenységekbe bevont fogadó szakembereket is. A következő lépésben sor került a mentorok képzésére.
Most pedig megtörtént a Mentorprogram talán legizgalmasabb eseménye: az első találkozón minden érintett, a gyermekek, nevelőik és gyámjaik, illetve a mentorok és a Szülők Háza Alapítvány szakemberei is részt vettek és megismerkedtek egymással.  A következőkben a mentoráltak előre meghatározott rendszerességgel látogatják meg mentorukat munkavégzés és egyéni képzés céljából, valós élményeket szerezve, gyakorlati bepillantást nyerve a munka világába.
Köszönjük a támogatást  az Emberi Erőforrások Minisztériumának, hogy lehetővé tették a Mentorprogram megvalósítását. Hálásak vagyunk a program résztvevőinek, segítőinek és a Szülők Háza Alapítvány munkatársainak, akik ennek a komplex programnak a kidolgozásban és lebonyolításban részt vesznek.