Dr. Kemény Dénes a Szülők Háza Alapítvány alapítója június 1-én a Szülők Ünnepén Újbudáról elindította országjáró útjára a Mobil Szülők Házát. Első állomás a Tatai Patara fesztivál volt, a következő megálló június 8-án lesz Győrszemerén, a Kamionos Fesztiválon. A programmal az év során több vidéki településre látogatnak majd el, országos és helyi családokat segítő szervezetekkel együttműködve. A gyerekek számára interaktív foglalkozásokat tartanak, a szülőket pedig életvezetési, családtervezési tanácsokkal látják el, tájékoztatják őket az igénybe vehető támogatásokról, mindezt térítésmentesen.


A programsorozat fővédnöke: Novák Katalin, család- és ifjúságügyért felelős államtitkár. Kiemelt partner a Kopp Mária Intézet a Népesedésért és a Családokért (KINCS).
„Nagyon örülök, hogy létrejöhetett ez a széleskörű összefogás a szülők és gyerekek érdekében, hiszen talán a legnagyobb egyetértés az egész világon abban van, hogy mindannyian szeretjük a gyermekeinket és a legjobbat szeretnénk adni nekik. Ehhez kívánunk a programban segítséget nyújtani a szülőknek – mondta Regős Judit, a Szülők Háza Alapítvány elnöke a Szülők Ünnepén, a Mobil Szülők Háza első állomásán.

 

A kormányzat a családpolitikai intézkedések keretében komplex támogatást nyújt a családoknak – jelentette ki Dr. Beneda Attila családpolitikáért felelős helyettes államtitkár szombaton Budapesten, amikor a Szülők Ünnepe alkalmából országjáró körútra indult a Mobil Szülők Háza. Ezt jól mutatja a július 1-től induló családvédelmi akcióterv, ami életkezdési, autóvásárlási és otthonteremtési támogatást egyaránt nyújt a fiatal családoknak – közölte Dr. Beneda Attila. A Mobil Szülők Házát működtető Szülők Háza Alapítvány óriási segítséget nyújt azzal, hogy az ország számos pontjára eljuttatja a családtervezést segítő információkat – tette hozzá a politikus. Hangsúlyozta, az alapítvány missziója annál is inkább fontos, mert a társadalom számára minden gyermek egyenlő, függetlenül attól, hogy hol születik. Az egész nemzet gyarapodik azzal, ha minden gyermek épségben és boldogságban nő fel – mondta a helyettes államtitkár.

 

Fűrész Tünde, a Kopp Mária Intézet a Népesedésért és a Családokért (KINCS) elnöke arra hívta fel a figyelmet, hogy gyermeket nevelni életre szóló kaland és a magyar kormány családpolitikája sok segítséget nyújt ahhoz, hogy ezen a „kalandpályán” sikeresen végigmenjenek a családok.
Dr. Molnár László, Újbuda alpolgármestere elmondta, hogy már tíz éve követi figyelemmel a Szülők Háza tevékenységét, a családok támogatása kapcsán Újbudával folyamatos és kiváló az együttműködésük. Örömét fejezte ki, hogy a Mobil Szülők Háza országos programja során több városban is megjelenik és bízik benne, hogy továbbra is a XI. kerület marad a Szülők Háza bázisa.
A résztvevőket köszöntötte Dr. Kemény Dénes, a Szülők Háza Alapítvány alapítója is, aki az apák családokban betöltött fontos szerepére hívta fel a figyelmet.

 

A Mobil Szülők Háza még aznap továbbgurult első vidéki állomására Tatára. Michl József, Tata polgármestere örömmel köszöntötte a kezdeményezést és kifejezte reményét, hogy a jövőben a Mobil Szülők Házán túl egy állandó Szülők Háza közösség is működhet a városban.

 

A Mobil Szülők Háza következő állomása június 8-án lesz Győrszemerén, a Kamionos Fesztiválon, majd ősszel Balatonszárszóra és két további városba látogatnak el.

 

Kattintson ide és nézze meg az eseményről készült fotógalériát!
Fotó: Schwáb Robin