“1 nap, 3 város, 500 kilométer, 150 vidám gyerek. Székesfehérvár, Győr, Sopron. Megcsináltuk! Köszönöm mindenkinek, aki lehetővé tette, hogy több, mint két hónap után – igaz tisztes távolságból – , de újra együtt énekeljünk és táncoljunk az állami gondozott gyerekekkel! Folytatjuk! Mert minden élet érték!” – mondta Regős Judit, a Szülők Háza Alapítvány elnöke a Tegyél jót! Karaván májusi élménynapja végén.
A jelenlegi járványügyi helyzetben az 5.000 gyermekotthonban gyermek hetekig nem léphetett ki az intézményből, nem fogadhatnak látogatót, nem tarthatják a kapcsolatot a családjukkal. Az enyhítések hatására is csupán korlátozottan hagyhattálk el az intézményt, kevés impulzus érhette őket a külvilágból.
Mivel a koronavírus által okozott rendkívüli helyzetben most a megszokott módon nem volt lehetőség élménynapot szervezni, úgy gondoltuk, hogy a hagyományos rendezvény helyett a tavalyi évben útjára indított Mobil Szülők Háza átalakul Tegyél Jót Karavánná, és segítségével szervezünk programot az állami gondoskodásban élő gyerekeknek: ellátogatunk olyan gyermekotthonokba, amelyekkel évek óta rendszeres kapcsolatot tartunk.

Május 16-án Székesfehérváron, Győrött és Sopronban  parkoltunk le egy-egy gyermekotthon udvarán és zenés műsort adtunk a gyermekek szórakoztatására, a hetek óta egyre feszültebbé váló hangulat oldására. A programon minden helyszínen részt vett egy sztárvendég is. Székesfehérváron Váradi Eszter Sára, a Vörösmarty Színház színművésznője csatlakozott karavánunkhoz. Győrben Nagy Balázs, a Győri Nemzeti Színház színművésze és egyben igazgatója tartott fantasztikus hangulatú minikoncertet. Sopronban pedig Patocska Olivér énekes, azaz Oliver from Earth volt visszatérő vendégünk, hiszen ő már a tavalyi nyári táborunk programjának is részese volt.

Az élménynap hatalmas sikert aratott a gyerekek körében. Tovább gurul a Tegyél jót! Karaván és további gyermekotthonokba viszünk élményt, szórakozást, illetve gyümölcsöt édességet és játékokat, hasznos tárgyakat. Várjuk a programhoz a hozzájárulásokat is, amelyek lehetővé teszik az ajándékok megvásárlását. Válts jegyet te is a Tegyél jót Karavánra! Kattints IDE és támogasd programunkat!

Nézd meg a programunkról készült filmet!