A tavalyi évhez hasonlóan idén is megrendezésre került a Fővárosi Önkormányzat Iskolakapun kívüli programjának keretében 2018. július 23-27, illetve 2018. július 30 – augusztus 3. között a Tegyél Jót! élménytábor. A táborokba több gyermekotthonból érkeztek a gyermekek, az élménynapokhoz hasonlóan rengeteg izgalmas programban és új élményekben volt részük mindkét héten.

Az idei év a testi-lelki higiénia jegyében zajlott, a tábor a „főpróbája” a szeptembertől iskolában is bevezetésre kerülő Szeress Egészségesen Programnak (SzEP). A program keretén belül orvosok és mentálhigiénés szakemberek segítségével interaktív formában kis csoportokban beszélgetnek a gyerekekkel a szexualitást, tisztálkodást érintő kérdésekről. Emellett ősztől a fiatalok számára szűrő- és prevenciós programokat – pl.: anyajegyszűrés, ortopédiai szűrés, drogprevenció, szexuális felvilágosítás, bűnmegelőzés, higiéné, mentálhigiéné – is szervezünk.  A Szeress Egészségesen Program együttműködő partnere a Rossmann Magyarország Kft, akiknek önkéntesei a legértékesebb ajándékot hozták el a táborba: az idejüket!

A hét másik fénypontja a tavalyi évben először megrendezésre kerülő tehetséges gyerekek bemutatója, a T-Faktor, amelyben minden gyermek bemutathatta, amiben a legjobb: van, aki énekelt, van, aki táncolt, de rövid bemutatókat is láthattunk az egészség jegyében.

A programok közül a strandolás kihagyhatatlan bizonyult mindkét héten, a kisvonatozáshoz, fagyizáshoz és a kiránduláshoz hasonlóan. A tábor második hetében egy nagy meglepetésben volt részük a gyerekeknek, a Nők a Tudományban Egyesület elhozta a táborba a fizika és a kémia világát is, játszva tanulva ismerkedhettek meg közelebbről a különböző kísérleteken keresztül érdekesebbnél érdekesebb dolgokkal.

Több önkéntesünk is részt vett a táborokban, ajándékokkal kedveskedve a gyerekeknek, amit ezúttal is hálásan köszönünk és bízunk benne, hogy ők is legalább annyira jól érezték magukat, mint a táborban résztvevő gyerekek.

Bár a tábornak vége, az idei év tartogat még számunkra/számotokra bőven Tegyél Jót! programokat, ahova ezúttal is szeretnénk titeket meghívni:

  • szeptember 1. – Nyárzáró élménynap (Dunaharaszti)
  • október 6. – Gyermekvédők napja (Budapest)
  • december 18-19. – Tegyél jót! karácsony (Pilisszántó)

Írjátok be a naptárba, illetve figyeljétek a Facebook oldalunkat, ahova folyamatosan töltjük a friss információkat.  🙂