Közeledik a nemzetközi nőnap. Az ENSZ Nők helyzetével foglalkozó bizottsága kivételesen nagy érdeklődés kíséretében méltó témát dolgoz fel 2023. március 6-17. között New Yorkban megrendezésre kerülő 67. ülésszakán: A NŐK SZEREPVÁLLALÁSÁNAK AZ ERŐSÍTÉSE, ahol Regős Judit elnök asszonyunk teltház előtt mutatja be a nemzetközi résztvevők előtt a Szülők Háza Programot.

Az üléshez „Gyermekkgondozás és szülői támogatás a nők szerepvállalásának erősítéséért” címmel hazai idő szerint 2023. március 7. 19.15 – 20.30 időpontban a Kulturális és Innovációs Minisztérium által küldött magyar delegáció kísérőrendezvényt szervez.


Szeretettel várjuk érdeklődő partnereinket az élőben is közvetített kísérőrendezvényre! Az esemény linkjét március 7-én a Szülők Háza Közhasznú Alapítvány Facebook oldalán tesszük közzé.

A kísérőrendezvény példákkal demonstrálja, hogy a gyermekgondozás és a szülők támogatása terén megvalósuló szakpolitikák miként járulnak hozzá a társadalmi nemek közötti egyenlőséghez, valamint a nők szerepvállalásának erősítéséhez, különös tekintettel a hátrányos helyzetben lévő, például a szegénységben és vidéken élő, valamint kisebbségi csoportokhoz tartozó nőkre.

A kísérőrendezvényt Horváth Zsuzsanna nagykövet asszony köszöntőjét követően Dr. Beneda Attila családügyekért felelős helyettes államtitkár úr nyitja meg.


Az eseményen előadást tart Ms Aawatif Hayar miniszter asszony a marokkói Szolidaritásért, Társadalmi Integrációért és Családügyekért Felelős Minisztérium képviseletében, továbbá Dr Chemba Raghavan vezető tanácsadó és vezetőhelyettes az UNICEF részéről. Felszólal továbbá Patricia Cortes az ENSZ Nőkkel foglalkozó egységétől (UN Women). Regős Judit elnök asszony előadása keretében bemutatja a Szülők Háza programot, különös tekintettel azon elemeire, amely a nők szerepvállalását, valamint a program külföldi adaptációját segíti. A rövid előadásokat kerekasztalbeszélgetés, valamint kérdés-válasz szekció követi.


Bővebb információ az ENSZ ülésszakról: https://www.unwomen.org/en/csw/csw67-2023
Bővebb információ a kísérőrendezvényekről: https://www.unwomen.org/en/csw/csw67-2023/side-events/schedule#Tuesday,%207%20March

Büszkék vagyunk a lehetőségre, ahol számos ország jógyakorlata között a Szülők Háza Programot is megismerhetik a résztvevők.


Légy Te is részese ennek a rendezvénynek velünk együtt!