A tavaszi szünetet kihasználva Tegyél Jót! Húsvéti Élménynapot szervezett a Szülők Háza Közhasznú Alapítvány állami gondoskodásban élőknek, akik közül ezúttal mintegy harmincan jöttek el különböző gyermekotthonokból. Az alapítvány hagyományt teremtett azzal, hogy rendszeresen vendégül látja gyermekotthonok lakóit a Tegyél Jót! jótékonysági programjának élménynapjain. Regős Judit évekig dolgozott a Szülők Háza hátrányos helyzetű családokat és család nélkül felnővő gyerekek segítésének módszertanán, melynek központi elemei az együtt töltött idő, az egész éven át tartó élmény-és közösségi napok, a nyári táborozások.

 Legutóbb márciusban, a nőnapi élménynapjukon juttattak el ötszáz higiéniás csomagot nehéz sorsú családoknak és gyermekotthonokban élőknek. Az utóbbiak képviselőit és kísérőiket a Nyúlon túl című húsvéti játék-és élménynapon Regős Judit, a Szülők Háza Közhasznú Alapítvány elnöke, mint egy nagy család tagjait köszöntötte, megemlítve, hogy a Tegyél Jót! jótékonysági programjukkal továbbra is elkötelezetten igyekeznek jobbítani a gyermekotthonok lakóinak sorsán, lehetőséget adni számukra ahhoz, hogy megtapasztalhassák, milyen családban élni, és segíteni őket abban, hogy ha felnőnek, valóban befogadó környezetbe kerüljenek.

Ezt szolgálják az élménynapok is, melyekre minden alkalommal hívnak állami gondoskodásban élő gyerekeket azokból a gyermekotthonokból, melyekkel a Szülők Háza kapcsolatban áll. Az alapítvány kelenföldi központja ebből a mostani alkalomból „nyúlba” öltözött: tapsifüleseket ábrázoló képzőművészeti alkotások, régi húsvéti üdvözlő lapok, plüss nyuszik vették körül a gyermekvendégeket, akiknek először Czakó Zoltán budaörsi református lelkész a Szentírásból vett idézetekkel beszélt arról, mit ünneplünk Húsvétkor. Majd a gyerekek örömmel vették birtokba az élménynap helyszíneit, ahol tojásfestés, kézműves foglalkozások várták őket, nem maradhatott el a kincskeresés, a tojásvadászat, a húsvéti vetélkedő sem a Szülők Háza munkatársainak lelkes közreműködésével. S itt volt dr. Tóth Frank kétszeres Európa-bajnok, világbajnoki ezüst- és bronzérmes vízilabdázó, aki régóta segíti önkéntesként a Szülők Háza nemes munkáját, s vesz részt programjaiban, nyári táboraiban. A nyuszisimogatást ezúttal Zseni, a terapeuta labrador pótolta, akinek gazdája a felelős kutyatartással is megismertette a gyerekeket, de az élményszerzés toplistáján a pónilovaglás állt. Déli sonkaebéd és délutáni pizzaparti színesítette az együttlétet, melynek folytatásáról az elkövetkező hónapokban is gondoskodik majd a Szülők Háza Tegyél Jót! csapat.

Mert minden élet érték!