2018. április 26 – án Budapesten a Mediterrán Hotelben a Szülők Háza Alapítvány „Tegyél jót!”projektjének keretében nyilvános sajtótájékoztatót tartott az idén útnak induló Szeress Egészségesen Programról (SzEP).


A sajtótájékoztatón részt vett Újbuda alpolgármestere, Molnár László, a Rossmann Magyarország Kft. képviseletében Gigler Anita és Tóth Éva, Právicz Attila, a Hotel Mediterrán igazgatója, az Alapítvány önkéntese, Kézi Irén, a Cseppkő Gyermekotthon egységvezetője. A Szülők Háza Alapítvány képviseletében Regős Judit, elnökasszony és Lőcsei-Balássy Emőke az alapítvány szakmai koordinátora tájékoztatta a rendezvényen résztvevőket.

A program két témát érint, a szexualitást és a higiéniát, amivel különböző korosztályú célcsoportokat szólít meg. A Tegyél Jót! program élménynapjainak köszönhetően az Alapítvány a gyerekekkel felépített egy olyan bizalmat és közösséget, ahol az érintett témákban a közös munka keretében érdemben lehet beszélni. Az Alapítvány a programot gyermekotthonokba és középiskolába egyaránt szeretné elvinni, a Fővárosi Önkormányzat jóvoltából megvalósuló nyári tábor során indul útjára, majd szeptembertől a fővárosi középiskolákban folytatódik.


A Szülők Háza Alapítvány által 2016 novemberében elindított Tegyél Jót program hosszú távú célja a hátrányos helyzetből indult gyermekek társadalmi integrációjának segítése az élménynapokon túl a gyermekekkel való folyamatos kapcsolattartáson és mentoráláson keresztül. Az Alapítvány tevékenységéről bővebben az oldalon vagy a program facebook oldalán olvashatnak.

A sajtótájékoztatón levetítésre került az Alapítvány tevékenységét bemutató kisfilm, amely az alábbi linken érhető el: Tegyél Jót! kisfilm