A hagyományos Tegyél jót! karácsonyt december 17-én és 18-án rendeztük meg a festői környezetben álló Orosdy-kastélyban. Most is zsúfolásig megtelt az ünnepi vacsorára az ebédlő: több gyermekotthonból 40 gyermek érkezett. A közös karácsonyozáson azok a gyerekek vesznek részt, akiknek nincs lehetőségük családban tölteni az ünnepeket. A célunk az, hogy a hagyományokat ápolva átélhessék az ünnep meghitt hangulatát – ha nem is hagyományos, hanem annál jóval bővebb családi körben.
A program közös készülődéssel, kreatív foglalkozással indult. A Hagyományok Háza közreműködésével hímeztünk, karácsonyfadíszeket készítettünk és mézeskalácsot sütöttünk. Majd együtt díszítettük fel az önkénteseinktől ajándékba kapott fenyőfát. A fán azok a fényképes díszek is helyet kaptak, amit az alapítványunknál közösségi munkát végző középiskolások készítettek az idei Tegyél jót! élménynapokon készült fotókból.
„A karácsony ugyanolyan nap a naptárban, mint a többi, és mégis más, hiszen az évnek ez az a napja, amely gyermekkorunkból biztosan tovább él majd az emlékeinkben – mondta ünnepi köszöntőjében Regős Judit, a Szülők Háza Alapítvány elnöke a feldíszített fa körül álló gyerekek és felnőttek körében. – Ezen a napon sem kell mindennek tökéletesnek lennie, lehet, hogy mi magunk is fáradtak vagyunk, tele gondokkal. De ha összegyűlünk a karácsonyfa körül, belenézünk egymás csillogó szemébe, akkor biztosak lehetünk abban, hogy ez az, ami igazán fontos dolog a világban: MI vagyunk, együtt vagyunk, szeretetben, békességben. Legyen mindenkinek boldog a karácsony!”
A gyertyafényes ünnepi vacsora után, a hangulat fokozására a Hatszín Teátrum bábos meseelőadását néztük meg közösen, kibővülve az időközben hozzánk csatlakozó önkéntesekkel.
Ezt követően került sor a nap fénypontjára, az ajándékozásra.
Angyal programunk különlegessége, hogy minden kisgyermek olyan ajándékot kap, amelyre valóban vágyik, amit személyesen ő kér. Ezt levélben írták meg alapítványunk Angyalának, aki idén kétszáz ilyen levelet juttatott el az ajándékozó angyaloknak. Közülük többen személyesen adhatták át meglepetésüket az ünnepségen jelen lévő gyerekeknek, akik izgatottan várták, vajon mit rejtenek a csomagok. A csillogó szemek, ragyogó mosolyok tették teljessé ezt a napot: a gyermekek boldogan bontották ki a csomagokat és örömmel vették birtokba személyre szabott ajándékukat. Önkénteseink ismét átélhették: szeretetet és ajándékot adni jó!
Az ajándékozás után a gyerekek és az önkéntesek közös zenés-táncos mulatsággal zárták a napot.
Másnap folytatódott a program: a közös reggelit követően a gyerekek kirándulni indultak Visegrádra, ahol szikrázó napsütésben egy izgalmas bobozáson vettek részt. A gyerekek nem csupán a vágyott ajándékokkal, de ismét különleges, életre szóló élményekkel térhettek haza.

A karácsonyi ünnepségről készült képgalériánk ide kattintva  érhető el.
Nézd meg a kisfilmünket is, kattints ide!