Erasmus+
No One Must Left Behind tréningfolyamat Magyarországon

!A JELENTKEZÉS LEZÁRULT!

A Szülők Háza Közhasznú Alapítvány az Erasmus+ (KA153) program keretében elindította a No One Must Left Behind című projektjét a romániai Asociatia Pro Agriensis Egyesülettel együttműködésben. A projekt keretében kétszer hat napos tréninget tartunk olyan ifjúságsegítő szakemberek részére, akiknek van tapasztalata állami gondoskodásban élő gyerekekkel, fiatalokkal végzett munkában. A tréningfolyamatban való részvétel ingyenes.

A kétszer egyhetes tréning során a résztvevők lehetőséget kapnak arra, hogy kreatív, nemformális tanulási eszközök segítségével mélyítsék el tudásukat a gyermekvédelem és az ifjúságsegítő munka területén. A közös elméleti keret megalkotása mellett a képzés célja  a gyermekotthonokban és nevelőszülőknél nevelkedő fiatalokat támogató gyakorlati, a mindennapi munkában használható technikák és eszközök átadása.

A tréningfolyamat lehetőséget kínál arra, hogy a résztvevők megismerjék egymás tapasztalatait, kihívásait, és kölcsönös tanuláson keresztül fejlesszék a tudásukat a természetkapcsolati módszerek kipróbálására is kiváló teret adó Balaton környezetében. 

A projekt célja, hogy egy hosszú távon is fennmaradó, befogadó-támogató szakmai közösség jöjjön létre, amely elkötelezett az állami gondoskodásban élő gyerekek és fiatalok helyzetének, lehetőségeinek javításában.

A tréningfolyamat eredményeképp a résztvevők közösen hozhatnak létre egy széles körben hozzáférhető online eszköztárat, amely az állami gondoskodásban élő gyerekekkel, fiatalokkal foglalkozó szakemberek munkáját támogatja.

A két képzési hét között a résztvevők a gyakorlatban tesztelhetik a tréningen megszerzett tudást és technikákat, hogy a második képzési héten a tapasztalataikat felhasználva fejlesszék tovább az eszköztárat.

Neked szól a képzés, ha elmúltál 15 éves, Magyarország vagy Románia területén élsz, és:

  • Ifjúságsegítőként, gyermekvédelmi szakembereként dolgozol, és/vagy van tapasztalatod állami gondoskodásban élő gyerekekkel, fiatalokkal végzett munkában (gyermekotthoni nevelők, felügyelők, nevelőszülők, szociális munkások, pszichológusok stb.)
  • Gyermekvédelmi szakellátás területén tevékenykedő szervezet munkatársaként dolgozol,
  • Elhivatott és motivált vagy a nevelőszülőknél vagy intézményekben nevelkedő gyerekek és fiatalok támogatásában, és van valamennyi tapasztalatod ezen a területen, (akár önkéntesként is), vagy
  • Te is állami gondoskodásban nevelkedsz, nevelkedtél, és szívügyed a hasonló élethelyzetben lévő gyerekek, fiatalok segítése

Feltétlen jelentkezz, ha:

  • szeretnéd egy támogató közösségen belül fejleszteni a szakmai tudásod,
  • elhivatott vagy a sérülékeny élethelyzetben lévő gyerekek, fiatalok támogatásában,
  • mindkét képzési hét teljes időtartama alatt részt tudsz venni a projektben,
  • tudod vállalni, hogy a képzési hetek között részt veszel az elsajátított technikák, módszerek kipróbálásában,
  • szívesen részt vennél hosszabb távon is egy kölcsönös támogatáson alapuló szakmai közösségben.

A tréningek időpontja és helyszíne: 

1. képzési hét: 2023.06.19.-06.24. (+2 nap utazás), Balatonfenyves

2. képzési hét: 2023.09.04.-09.09. (+2 nap utazás), Balatonfenyves

A tréningfolyamatban való részvétel ingyenes – az utazás, a szállás és az étkezés a projekt által finanszírozott. 

JELENTKEZÉS

A jelentkezésed ide kattintva, az űrlap kitöltésével küldheted el.

Amennyiben szeretnél részt venni a projektben, kérjük, hogy minél részletesebben töltsd ki a jelentkezési lapot, mivel ez lesz az alapja a kiválasztásnak.

Vedd figyelembe, hogy az eseményre való jelentkezéssel vállalod a teljes folyamatban való részvételt. A beérkezett jelentkezéseket a Szülők Háza Közhasznú Alapítvány bírálja el.

Jelentkezési határidő: 2023. május 22. 

A projektben maximum 30 fő vehet részt, 15 fő Magyarország és 15 fő Románia területéről. Kiemelten támogatjuk a kevesebb lehetőséggel rendelkezők részvételét az ország minden területéről.

Kérdés esetén keresd Balla Lillát a lilla@szulokhaza.hu címen.

A jelentkezések elbírálásának határideje: 2023. május 29.

Kapcsolat

1116 Budapest
Mélykút utca 7.

+36 (70) 321 5323

 

Kövess minket

Kövess minket

a Facebook-on!

Kövess minket

az Instán!

Tegyél jót  2016  |  Adatkezelési tájékoztató  |  Impresszum