Idén már harmadik alkalommal rendeztük meg a Tegyél jót! élménytábort Verőcén, a Fővárosi Önkormányzat táborában. A július végi készer egyhetes nyaralásra több budapesti és vidéki gyermekotthonból érkeztek a gyermekek.  „Láss, ne csak nézz!” volt idei programunk mottója – a szó szoros és átvitt értelmében is -, amelyhez számtalan érdekes, hasznos, izgalmas és kellemes élmény kapcsolódott.

Mind a két turnusban vendégünk volt egy-egy napra a GrandVision Hungary Kft. önkéntes csapata, akik alapítványunkkal együttműködésben vállalati CSR program keretében látogattak el hozzánk.  Amellett, hogy aktívan részt vettek a gyerekek tábori életében, minden kis táborlakó szemét megvizsgálták, és vállalták, hogy akinek a mérés szerint szükséges, elkészítik a szemüvegét is egy általa választott kerettel. Nem jöttek üres kézzel: hatalmas volt az öröm, amikor kicsomagolták a hatalmas ajándékdobozt, telis-tele napszemüveggel, amelyből mindenki ízlése szerint választhatott magának!

Mindenki nagyon izgalmasnak találta az Utazó Planetárium programját, amelynek során az égbolt messzeségébe nézhettünk és szinte űrhajósként tehettünk csillagközi utazást. Több hasznos, személetformáló programot is szerveztünk a táborlakóknak: vendégünk volt a váci Rendőrkapitányság, akik drogprevenciós- és bűnmegelőzési előadást tartottak.  Az ENSZ magyarországi ifjúsági küldötte Szuda Ágnes játékos formában vitatta meg a gyerekekkel a fenntartható fejlődés témakörét.
A gyerekek a kreativitásukat is kiélhették: készítettünk gyümölcsszobrot és vendégünk volt a Hagyományok Háza, akik a nemezelés, gyöngyfűzés technikáját ismertették meg velünk.

Mindkét hét fénypontja volt a várva-várt T-Faktor, amelyben minden gyermek bemutathatta, amiben a legjobb: van, aki énekelt, van, aki táncolt, egyénileg és csoportban. Mindkét alkalommal profi előadó is részt vett a zsűri munkájában: vendégünk volt Patocska Olivér, azaz Oliver From Earth, aki velünk énekelt, illetve Király Béla koreográfus, aki egy látványos táncprodukciót is hozott magával. Meglátogatta a tábort a tangóharmonikán játszó Uros Dimitrovics, az Orkestar Selo vezetője, akinek muzsikáját és történeteit is szájtátva hallgatták a gyerekek.

A tábor nem igazi nyaralás strandolás és kirándulás nélkül: sokat pancsoltunk, kisvonatoztunk, amelyhez természetesen fagyi is járt. A Szülők Háza Alapítvány több önkéntese is részt vett  a táborokban, senki sem jött üres kézzel: dinnyével, tortával, fagyival és sok figyelemmel ajándékozták meg a gyerekeket, amelyért nagyon hálásak vagyunk. Bízunk benne, hogy ők is ugyanolyan jól érezték magukat, mint a gyerekek!

Nézd meg a táborról készült képeket ezen a linken!