Nagyon vártuk már, most megérkeztek!
Láss, ne csak nézz! volt a nyári táborunk mottója. A sok szemléletformáló program mellett foglalkoztunk a gyerekek látásával is, a szó szoros értelmében. A táborunk mindkét turnusában vendégeink voltak a GrandVision Hungary Kft. munkatársai, akik megvizsgálták minden táborozó gyermek és nevelő szemét. A gyerekek közel negyedéről derült ki, hogy szemüvegre van szüksége az éleslátáshoz. Még a táborban mindenki kiválaszhatta a neki legjobban tetsző, neki leginkább passzoló szemüvegkeretet és ígéretet kaptunk, hogy hamarosan átvehetjük az elkészült szemüvegeket is.
A héten a gyerekek és a nevelők első csoportjai átvették az új szemüvegüket. Az átadások több helyszínen is zajlanak, mindenki abban az üzletben kapja meg az okuláréját, amely a lakóhelyéhez legközelebb van. Mindenki nagyon boldog, hogy megkapta az új szemüvegét és mostantól tökéletesen látja, mi van a könyvébe vagy az iskolai táblára írva! 🙂 👓
Nem tudjuk elégszer megköszönni a GrandVision Hungary Kft.-nek a hatalmas segítséget a tisztánlátás eléréséhez! Rendkívül fontos a gyerekek látásának korrigálása, hiszen az olvasás, írás, tanulás hatékonysága, hosszú távon pedig a tanulmányi eredmény és a motiváció múlik azon, hogy jól látnak-e.