Nem vagy egyedül! Segítünk a bajban! jelmondattal indult újtára az ukrajnai menekülteket segítő programunk. A Szülők Háza csapatával elkészítettünk egy támogató adatbázist olyan telefonszámokkal, elérhetőségekkel, internetes oldalakkal, amelyek támogatást nyújtanak az Ukrajnából jött családok, szülők számára a háború okozta krízishelyzet kezelésében; segítik a tájékozódást az egészségügyi, családokat érintő kérdésekben; valamint tartalmaz olyan programokat, ötleteket, módszereket, foglalkozásokat, melyek a lelki egészség megőrzésében próbálnak támaszt nyújtani- legyen szó feszültségoldó, mozgásos játékokról, figyelemelterelő módszerekről; és nem utolsó sorban szakmai és mentális támogatást nyújt önkéntes segítőknek. Természetesen a Szülők Háza egységei megnyitotta kapuit a menekülő családok előtt, és így az ország három pontján biztosítanak programokat és napközbeni felügyeletet a menekülő családok számára. A Szülők Háza Érd, Szülők Háza Család és Karrierpont; Győr szíve Családi Központ és Játszóház, valamint Szülők Háza Újbuda Bölcsője Családi Élményközpont elnevezésű egységeink minden napközbeni szolgáltatásunkra fogadja az édesanyákat és a gyermekeket, hogy egy kicsit enyhíteni tudjuk a háború okozta borzalmakat. Részletesebb információ a weboldalon; azaz a  www.szulokhaz.hu/tegyeljot oldalára lapozva a Projektjeink menü – Ukrajnai segélyakció rész alatt érhető el.

Folyamatos a tárgyi adomány gyűjtés is; három ponton fogadjuk a csomagokat, amelyeket a segélyszervezetekkel összehangoltan, gondosan szétválogatva a Budapestre és Győrbe érkező családoknak osztunk szét. Sok szép, hasznos adományt és az ukrajnai gyerekek részére egy különleges ajándékot is sikerült kézbesíteni. Az állami gondozásban élő kedvezményezett gyerekekkel beszélgetvén a menekült családokról, és helyzetükről, őket annyira megérintette a menekült gyerekek sorsa, hogy rajzokat készítettek. Szebbnél szebb képeket, kisebb üzenetekkel alkottak a gyerekek, akiknek nincsenek szüleik olyan gyerekeknek akiknek el kellett menekülniük az otthonukból. A rajzok átadását senki nem úszta meg könnyek nélkül, és mindenkinek a szíve egy kicsit még jobban átmelegedett.

A Bok csarnokban nagyszerű összefogásban volt részünk a Kopp Mária Intézet a Népesedésért és a Családokért szervezet vezetésével, valamint más családokkal foglalkozó szervezetekkel közösen kialakításra került egy külön gyereksarok az ukrajnai menekülteknek létrehozott tranzitváróban.  Az önkéntesek folyamatos toborzása sem álhatott meg, így minden lehetséges kommunikációs platformunkon felhívtuk a figyelmet és lehetőséget biztosítottunk a jelentkezésre. A programhoz kapcsolódó megmozdulásokról minden alkalommal hírt adunk közösségi oldalunkon https://www.facebook.com/tegyeljot/.

             Nem vagy egyedül! Segítünk a bajban!      Nem vagy egyedül! Segítünk a bajban!

 

Adományok kiszállítása egy különleges ajándékkal a Hír Tv nyomon követésével:

https://hirtv.hu/radar/radar-arva-gyerekek-rajzoltak-ukran-gyerekeknek-2539797?fbclid=IwAR0WpEOSWltTQlcRt_v8gXh7sK_l2VnsILLBhbiD7Z0Orotb2wXR31ciP30

További képek az adományokról és az önkéntesek munkájáról a Galériában elérhető.