Hétvégén folytattuk az előző évben elkezdett hagyományt, ezúttal Bicskére látogattunk el a Kossuth Zsuzsa Gyermekotthonba, ahol megrendeztük az idei tavaszváró élménynapunkat, amely során közösen elültettük a Tegyél jót! fát, illetve Kemény Dénes, az alapítvány alapítója átadta a Tegyél jót! zászlót az otthon vezetőjének.

Az idei Tavaszváró élménynapot rekordszámú, csaknem 150 gyermeknek szervezhettük. Színes programokon vehettek részt: volt pónilovaglás, kreatív foglalkozás, segway-ezés, színielőadás, illetve hagyományos társas- és ügyesség játékokkal, buborékfújással, zenével, énekkel, tánccal szórakoztathatták magukat a gyerekek. És természetesen nem maradhatott el a sport sem, a résztvevők válogathattak a különféle labdajátékok, tollas, sőt, akár a gördeszkázás között. A legnagyobb sikere a focinak volt, amelyre Kemény Dénes illusztris vendéget hozott magával: Simon Antal magyar bajnok labdarúgó együtt rúgta a bőrt az intézetis fiúkkal.

„Nagyon fontos, hogy a srácokat a sporton keresztül érjük el, mert így megtapasztalhatják, hogy semmi sem lehetetlen, a saját erejükből képesek előre jutni. A gyermekotthonban felnövők számára ez az egyik legfontosabb üzenet, amit átadhatunk.” – mondta Kemény Dénes, a Szülők Háza alapítója.

Regős Judit, az alapítványunk elnöke kiemelte, hogy nem csupán egy élménynapról szól a Szülők Háza Alapítvány és a gyerekek kapcsolata. „Egész évben, több alkalommal találkozunk a gyerekekkel különféle eseményeken. Az élménynapokon túl az önkénteseinkkel együtt szervezünk számukra nyári tábort, városlátogató programokat, de gyakran elvisszük az állami gondozott gyerekeket kulturális programokra, színházba, koncertre is. Ezek a találkozások rendkívül motiválják a gyerekeket, megtanulják és meg is tapasztalják, hogy kitörhetnek abból a helyzetből, amibe önhibájukon kívül kerültek. Nagyon örülök, hogy egyre több család csatlakozik hozzánk és példájukkal segítenek az állami gondoskodásban élőknek a sikeres életvezetést, párkapcsolati, családi kötődést elsajátítani.”

A bicskei élménynap azért is különleges volt, mert alkalmat adott arra, hogy a helyi gyermekotthon lakói találkozhassanak számos budapesti lakásotthonból érkező kis vendéggel is, amire nagyon ritkán nyílik lehetőségük.

Fő támogatóink a Főváros Önkormányzat és az EMMI Család- és Ifjúságügyért Felelős Államtitkársága. Ezúton köszönjük nekik és az esemény többi támogatójának, partnerünknek és önkéntesünknek, többek között Mr Chefnek, a Vitéz Kürtősnek, a Hatszín Teátrumnak, az Aktív Trend Kft., a Nostressbandnak, a Kelenvölgyi Lovardának, a Bringóhintónak, Fábián Évának, Hop on Hop offnak, hogy lehetővé tették a nap létrejöttét.

Az eseményhez tartozó galéria az alábbi linken érthető el: https://tegyeljot.hu/tavaszvaro-elmenynap-bicske-2019/

Szívesen látunk minden érdeklődőt a Szülők Háza Alapítvány programjain és többhetes nyári táborában is. A legközelebbi eseményre április 16-17-én kerül sor, a kétnapos húsvéti rendezvényre mintegy 40 gyermeket várunk Pilisszántón.