Közel 100 gyerek vett részt a tanévzáró bulinkon, amelyet az Elevenpark játszóházban tartottunk június 21-én. A Mónosbélről, Budapestről a Cseppkő Gyermekotthonból, a Bokréta lakásotthonokból, a Szilágyi Gyermekotthonból, illetve Csepelről érkezett gyerekek egész nap ugráltak és játszottak, levezetve ezzel az iskolaidőszak fáradalmait.
Egy tanév minden gyereknek nagyon megterhelő, nem csak azért, mert tanulni és teljesíteni kell.  Nap mint nap reggelente fel kell kelni, az iskolai órákon koncentrálni, a házi feladatokat megoldani, a közösségben megfelelni az elvárásoknak, mindez azoknak a gyerekeknek is kemény munka, akik családban nőnek fel. A szülőknek is kihívást jelentenek a mindennapok, akik 1-2-3 saját gyermeket nevelnek. Képzeljük csak el, hogy a lakás- vagy gyermekotthonokban a nevelőknek sokszor 10-15 vagy még több gyereket kell reggel felkelteni, noszogatni, hogy elkészüljön, vígasztalni, ha gondja van vagy rossz a kedve.
A gyerekek mindannyian elfáradnak a tanév végére, függetlenül attól, hogy milyen eredménnyel zárult. Nagyon büszkék vagyunk arra, hogy a programjainkon résztvevők közül vannak, akik nem csupán magasabb osztályba léphettek, hanem ráadásként kitűnő eredményt értek el.
De ezen a napon mi mindenkit egyformán megünnepeltünk, legyen akár kitűnő, akár kevésbé jó tanuló: önmagában nagy telljesítmény, hogy végigcsinálták az évet! Az Elevenparkban most egész nap az önfeledt játéké volt a főszerep, a nevelők is beálltak a gyerekekkel mókázni. Sőt, még alapítványunk elnöke is ugrándozott a trambulinon!

Kellemes szünidőt kívánunk!

A buli képeit ide kattintva nézheted meg.