A Szülők Háza Alapítvány által létrehozott Szent Antal-díjat már második alkalommal vehették át a Tegyél jót! gálaesten a hazai gyermekvédelemben kiemelkedő munkát végző nevelők, önkéntesek, támogatók. Ahogy minden évben, most is volt újdonság a gálán: bemutatták a Szülők Háza Alapítvány mentorprogramja illusztrációjaként készült falinaptárt, amelyben több olyan ismert személyiség is szerepet vállalt, mint Szulák Andrea és Csonka András.
Regős Judit, az alapítvány elnöke köszöntőjével kezdődött az idei gála, majd visszatekintettünk az évre és képes összeállítást néztünk meg idei programjainkról, felevenítve azok legszebb pillanatait. dr. Kemény Dénes, a Szülők Háza Alapítvány alapítója beszéde után került sor a gálaest egyik legfontosabb eseményére, a Szent Antal-díj átadására. Az elismerést azok kapták, akik az alapítvány kuratóriuma – és ami nagyon fontos! – a gyerekek döntése alapján ebben az évben a legtöbbet tettek a Tegyél jótos családért.
Az idei év díjazottjai:
– Támogatói kategória
Fűrész Tünde (Kopp Mária Intézet a Népesedésért és Családokért)
Kelemen Anita (Grand Vision Hungary Kft.)
Gálvölgyi Dorka (Hatszín Teátrum)
– Önkéntes kategória
Kozma László, Heiszler Tibor, Lőcsey Attila
Nevelő kategória (gyermekotthonokban dolgozóknak szóló):
Kiss Mihály, Varga Judit, Nyeste Gyöngyvér, Nagyné Balogh Zsuzsa
Különdíj: Juhász Lilla (Kommunió Alapítvány elnöke és a Szülők Háza Győr Szíve igazgatója)

Az eseményen minden évben van újdonság: ezúttal az alapítvány jövőre induló mentorprogramját mutatták be, amelyet az Emberi Erőforrások Minisztériuma támogat. A program illusztrációjaként készült falinaptárban 12 különböző szakma felnőtt képviselője szerepel olyan gyerekekkel együtt, akik most még csak álmodnak arról, hogy felnőve ők is elérhetik álmukat. Szulák Andrea énekesnő és Csonka András színművész mellett a fotókhoz modellt állt egy tűzoltó, ápolónő, karosszérialakatos, versenyautó szerelő, csokoládé igazgató, targoncavezető, fodrász, főtörzsőrmester katonazenész, focista és szállodaigazgató.
A program egy látványos táncjelenettel zárult, amelyben profi táncosok, Tegyél jótos gyerekek és alapítványunk elnök asszonya együtt léptek színpadra. A finom vacsorát követően szeltük fel a hagyományos Tegyél jót! tortát, majd a NoStressBand zenéjére ropta ki-ki, ameddig bírta.

A Tegyél jót! Gálaestről készült képgaléria itt érhető el: FOTÓK – Tegyél jót! Gálaest