A Szülők Háza Tegyél Jót csapata örömmel invitált meg minden Tegyél Jót-os önkéntest a  Szülők Háza Alapítvány különleges húsvéti eseményére a Húsvéti Tegyél Jót Béke Piknikre, amely 2022.04.16-án került megrendezésre a Kopaszi-Gát csodás környezetében. A Húsvétot az újjászületés ünnepeként szamon tartva idén úgy éreztük, hogy nagy szüksége van a világnak a megújulásra, a békére! Ennek jelképeként az idei Húsvéti Béke Piknikünk fő eseményeként több tucat békegalambot engedtünk útjára, hogy hírét vigyék pozitív üzenetünknek: LEGYEN BÉKE! A galambokat a kedvezményezett állami gondozott gyerekeinkkel és a szintén a támogatásunk alatt álló ukrán menekült családokkal közösen engedtük a magasba és együtt kívántuk erősen a békét, ezzel a pozitív üzenettel segítve a megbékélés lélektani folyamatát. A fehér madarak szimbolikus felreptetése egyszerre volt izgalmas látvány és egyben megható is, mely láthatóan minden résztvevőre ikonikus hatással volt.  Természetesen számos szuper program és meglepetés is színesítetté a napot:

                

Programterv a következő volt:

  •  10:00- 13.00 Játékok (Activity, béke üzenetek megfogalmazása, ukrán-magyar közös körjátékok, arcfestés, húsvéti kvíz, tojásfestés, tojásvadászat)
  • 11:00 Béke Galamb Engedés
  • 13:00-14. 00 Húsvéti Piknik

Együtt elfogyasztottuk a hagyomány szerinti, adományként kapott sonkából, főtt tojásból, friss zöldségkeből és kalácsból álló ételünk és közben jó kedvűen beszélgettünk.

Az esemény linkje a a facebook közösségi oldalunkon megtalálható: https://fb.me/e/5bBqxd5I5

Mert minden élet érték!

Képek elérhetőek a Galériában.