Idén másodszor rendezhettük meg a Fővárosi Önkormányzat jóvoltából Pilisszántón a Tegyél Jót! Karácsonyt. Több gyermekotthonból érkeztek gyermekek hozzánk erre két napra, az Orosdy-kastély mind a 40 férőhelyét kihasználva.

A közös karácsonyozásra azokat a gyermekeket vittük el, akiknek nem adatott meg a lehetőség, hogy családban tölthessék az ünnepeket. A kétnapos programon kézműves foglalkozás, hógolyózás mézeskalácssütés, éneklés és fadíszítés mellett, közös játékkal készültünk a tábor kiemelt részére, az Angyal Programra.

A felhívásunknak köszönhetően rengetegen jelentkeztek, hogy a gyerekek kívánságait teljesíthessék. A velünk ünneplő 34 gyermeken kívül további 40 ajándékot tudtunk eljuttatni az otthonok kis lakóinak.
Az ajándékozó Angyaloknak lehetőségük nyílt arra, hogy részt vegyenek az egész napos játékban, megismerjék a gyerekeket, majd az ünnepi vacsora után átadhassák meglepetéseik. Az este fénypontja volt ez, a gyerekek és az Angyalok örömével lett igazán karácsonyi a hangulat. Az ajándékozást táncos mulatság követte, a gyerekek és az önkéntesek élőzenére táncoltak együtt a karácsonyfa körül.

A második napon a reggelit követően kirándulásra indultunk közösen a békés, behavazott Pilisben. A gyerekek megismerhették a környék történetét és felfedezték a téli erdőt. A délután további részében folytatódott a közös játék és beszélgetés, majd eljött a keserédes búcsú. A két nap során ismeretségek, barátságok szövődtek az önkéntesek és a gyerekek közt, így mindenki rengeteg élménnyel távozott. A gyerekek nem csupán tárgyi ajándékokkal lettek gazdagabbak, de lehetőségük nyílt arra, hogy megtapasztalják az Angyalokkal együtt a karácsony igazi jelentését, szeretetet adjanak és kapjanak.