A Szülők Háza Közhasznú Alapítvány kapta a Kulturális és Innovációs Minisztérium által idén első alkalommal odaítélt, Csák János Miniszter Úr által adományozott Társadalmi Innovációs Díj Különdíját. A Díjat Vitályos Eszter miniszter helyettes adta át Regős Juditnak, a Szülők Háza Alapítvány elnökének.

„Az innováció nem korlátozódhat csupán műszaki, gazdasági területekre, a társadalmi innováció azokat a kezdeményezéseket jelenti, amelyek a társadalom jólétének előmozdítását segítik elő, és fokozzák a társadalom cselekvőképességét.” – fogalmazott Vitályos Eszter miniszter helyettes.

 A Szülők Háza Közhasznú Alapítvány „a kulturális és mentálhigiénés családtámogatási program felépítésére irányuló innovatív ötlet kifejlesztése és megvalósítása elismeréseként” kapta a Társadalmi Innovációs Díj különdíját. A Szülők Házának a várandósság idejétől a gyermekek felnőtté válásáig minden életszakaszra van átadható programeleme. Az egész családot komplexen, egységként segítik, családi bölcsődékkel, fejlesztéssel, képzéssel, mentális és lelki támogatással, emellett a hátrányos helyzetű családok, fiatalok támogatására is van megoldás.