Szeptember 16-án szombaton a Városligetben, egész napos izgalmas, ingyenes programokkal várták a BDS szervezők a kikapcsolódni vágyó családokat.

Alapítványunkkal is találkozhattatok az eseményen és megismerkedhettek a Szülők Háza – Családi Központ és Bölcsőde Hálózat Szülők Háza Fejlesztő Központ szülőtámogató, fejlesztő és családokat segítő programjaival. Rengeteg játékkal és programmal vártuk a kedves családokat, hogy együtt búcsúztassuk a nyarat.

A Szülők Háza sátrában a gyerekek részére egész nap csillámtetkó, arcfestés, lufihajtogatás, papírszínház, népi játszótér programok voltak. Ezen felül nagy sikert arattak az alábbi foglalkozásaink: izgő -mozgó babatorna, minimuzsika foglalkozás, mesesarok, állatasszisztált terápiás foglalkozás.

A felnőttek részére szülőtámogató szakértőket hívtunk:

Regős Judit nevelési tanácsadó a családterápiás lehetőségekről, a családi krízis helyzetek megoldásáról, valamint arról beszélt, hogy hogyan vigyázhatnak a szülők a lelki egészségükre.

Zsidákovits Melinda pedagógus, mozgásterapeuta a magyarországi mozgásterápiás lehetőségekről és a különböző gyerekbetegségekkel kapcsolatos speciális terápiákról mesélt.

Szecskó Éva családi bölcsőde vezető a bölcsődei beilleszkedés és beszoktatás nehézségeivel kapcsolatban adott felvilágosítást és segítséget nyújtott abban, hogy hogyan válasszunk jó bölcsődét.

Baranyi Béla, bűnügyi újságíró, bűnmegelőzési tanácsokat adott, azzal kapcsolatban, hogy hogyan óvjuk meg gyermekeink biztonságát.

Papszt Kriszta pénzügyi tanácsadó abban nyújtott segítséget, hogy hogyan tervezzük meg okosan a családi költségvetést.

Handó Mónika védőnő arról beszélt, hogy hogyan tudják a védőnők segíteni az édesanyákat a gyermek születése előtt és után is.

Kádár Erika biztosítási szaktanácsadótól tippeket kaptunk arra vonatkozóan, hogy milyen biztosírásokat érdemes kötni családra, gyermekre és hogy hogyan igazodjunk el a biztosítási területén.

Erdős Ditte a TegyélJót! programunkat ismertette és tájékoztatta az érdeklődőket a különböző eseményeinkről.

Regős Judit dedikálta a Nem születtél anyának és a Maradjunk együtt – Válás vagy változás című könyvét. Ezen felül ingyenes Inbody mérés, dietetikai tanácsadás szolgáltatást nyújtottunk a családoknak és megtudhattuk, hogy milyen állapotban vagyunk és dietetikus tanácsadóink abban is segítettek, hogy lehetünk jobb formában és hogyan vigyázhatunk egészségünkre.

A családok sok élménnyel a szülők hasznos információkkal tértek haza.