Tromler Miklós, Magyarország marokkói nagykövetének köszönhetően Aawatif Hayar, felzárkóztatásért és családügyért felelős miniszter asszony meghívására, Regős Judit a Szülők Háza Közhasznú Alapítvány elnöke 2022. október elején Marokkóba utazott. A Minisztérium kabinetjének bemutatta a Szülők Háza Közhasznú Alapítvány Szülők Háza Családi Központ és Bölcsőde Hálózat tevékenységét, valamint a Tegyél Jót Programot, amelyet nagy érdeklődéssel és nyitottsággal fogadtak.

„A marokkói családpolitika is a családok megerősítésében látja a társadalmi felzárkózás és a nők munkaerő piaci helyzetének, valamint munka és magánélet egyensúlyának megteremtését, ezért hasznos számunka a Szülők Háza Alapítvány 15 éves gyakorlati tapasztalata a családok, szülők és gyerekek segítése területén” jelentette ki Aawatif Hayar miniszter asszony.

Regős Judit marokkói látogatása alkalmával előremutató egyeztetéseket folytatott továbbá Chakib Benmausa oktatási miniszterrel, valamint a Felsőoktatási Minisztériumban M Said Moufti miniszter úr kabinetjével is a Szülők Háza Akadémiája és családismereti képzéseivel kapcsolatban, amely a Szülők Háza módszertani adaptációjának egyik fontos eleme.

Részt vett a marokkói gyermek és családvédelemben dolgozó civil szervezetek számára szervezett konferencián, ahol előadásában bemutatta a Szülők Háza Programot, mint nemzetközi jó gyakorlatot.
Az eseményen személyesen és online több, mint 100 civil szervezet vett részt.

Megismerkedett több helyi civil szervezet munkájával, és további egyeztetéseket folytatott a Világbank, az ENSZ és az UNICEF képviselőivel, a Szülők Háza Program marokkói adaptációjával kapcsolatban.

„A közös munka elindult a marokkói Szociális, Felzárkóztatási és Családügyi Minisztérium és a Szülők Háza Közhasznú Alapítvány Szülők Háza – Családi Központ és Bölcsőde Hálózat között. Célunk, hogy a helyi civil partnerekkel közösen, felhasználva a Szülők Háza Program tapasztalatait és elemeit, Marokkóban is elinduljon a program helyi adaptációja. ” – mondta Regős Judit, a Szülők Háza Közhasznú Alapítvány elnöke, hozzátette:

„Marokkóban nem először jártam. Találkoztam régi barátokkal és lettek új „barátaim” is. Élményekkel és tervekkel telve érkeztem haza, újra megtapasztaltam, hogy a távolság csak a fejekben létezik, a lélek sokkal közelebb van egymáshoz, mint a kilométerek! Köszönöm Tromler Miklós Ambassade de Hongrie à Rabat nagykövet úr közreműködését.”