ENSZ tagságot kapott a Dr. Kemény Dénes által alapított Szülők Háza Közhasznú Alapítvány.

Regős Judit a Szülők Háza Közhasznú Alapítvány elnöke részt vett azon az ülésen, amelyen 54 tagú független bizottság döntött a civil szervezetek ENSZ tagságáról

Az ülésre New Yorkban az ENSZ Székházában került sor, amelyen az az egybehangzó döntés született, hogy a Szülők Háza Közhasznú Alapítvány felvételt nyert civil szervezetként az ENSZ ECOSOC- ba, amelynek 193 ország a tagja.

A bizottsági tagság felhatalmazást ad arra, hogy az adott szervezet részt vegyen az ENSZ népjóléti stratégiájának kialakításában, különösen a nők, gyermekek és családok védelmének tekintetében. Az alapítványnak lehetősége van önálló beadványokat kezdeményezni az ENSZ szervezetében, valamint részt vehet az ENSZ ülésein, és önálló eseményeket is szervezhet. Továbbá lehetőség nyílik nemzetközi projektekben képviseltetnie magát, ezzel is hozzájárulva a hazai jógyakorlatok terjesztéséhez.

                                                          

Regős Judit, a Szülők Háza Közhasznú Alapítvány elnöke nagy sikerként értékeli ezt az eseményt, elmondása szerint több mint 15 év munkájának eredménye ez, amelyben sokan részt vettek. Köszönetet mondott dr. Kemény Dénesnek, aki megalapította a Szülők Háza Alapítványt, valamint Hilbert Edinának, akivel a kezdetektől részt vett az alapítvány munkájában. Hozzá tette, hogy a jövőben aktív szerepet kíván vállalni az ENSZ munkájában, élve a tagság által nyújtott felhatalmazással, nemzetközi szinten is segítve a nők, gyermekek és családok ügyét.

Az ENSZ Székházban tett látogatás után Regős Judit a Világ Bank vezető munkatársaival tárgyalt Washingtonban és személyesen is átnyújtotta az átfogó megvalósíthatósági tanulmányt. Ennek segítségével még közelebb került a megvalósítás, hogy magyar fejlesztésű szülőtámogató innovációs programmal is segítse a Világ Bank a fejlődő országokat.