Hiánypótló tréning indult gyermekvédelemben dolgozó szakemberek részére Alapítványunk szervezésében Balatonfenyvesen.

A képzésen Magyarországról és Románia erdélyi területéről érkeztek elhivatott szakemberek, hogy kétszer egy hetes tréning folyamaton keresztül egymás munkájának, tapasztalatán keresztül képzett trénerek segítségével fejleszthessék gyakorlati tudásukat, hogy még hatékonyabban tudjanak segíteni a gondoskodásukra bízott gyerekeknek.

A képzésen többek között megismertük a magyar és a román gyermekvédelmi rendszert. Hasonlóságokat és különbözőségeket egyaránt találtunk. Majd pedig közösen megálmodtuk az „Álom Gyermekvédelmi Rendszert”, arra az esetre, ha beköszöntene egy ideális világ egy nem túl távoli galaxisban.

Interkulturális Esten bemutatkozott Románia, jellegzetes ételeket kóstoltunk és Szatmár megyéből érkező nevelők pedig a helyi szokásokat, népviselteket, táncokat is bemutatták. A magyarországi nevelők virtuális budapesti sétán mutatták be nevezetességeinket tartottak.

A tanfolyam után egyik este a csapat felüdülését hajókázással koronáztuk meg.

„Mert felelős vagy azért amit megszelídítettél”: Kisherceg című könyvből fogalmaztunk meg üzeneteket, amelyek sokat jelentettek számunkra. A nevelői munka alapja az emberség és mi látjuk azt is a szívünkkel ami a szemnek láthatatlan.

A nap folytatásaként Lilla Balla projektmenedzser mesélt nekünk az Erasmus + programról, majd Baranyi Béla bűnügyi újságíró tartott előadást a kábítószer függőségről, és a megelőzésről.

A búcsúestén minden résztvevő a szakterületen eltöltött időnek megfelelő érmet kapott elismerésünk jeléül. Minden búcsú nehéz. De minket vígasztal, hogy szeptemberben újra találkozunk, hogy így együtt is folytassuk a munkát: Együtt a Gyerekekért!