Útjára indul az Amerikai-Magyar Sport Ösztöndíj a Hungarian Hub és a Szülők Háza  Közhasznú Alapítvány szervezésében.

Az ösztöndíj kevesebb eséllyel rendelkező, állami gondoskodásban élő, sportban tehetséges fiataloknak nyújt lehetőséget amerikai sport karrierre.

A Sport Ösztöndíj ötlete Hungarian Summit rendezvény sorozat kapcsán született, Hosszú Katinka, háromszoros olimpiai bajnok magyar úszónő,  látogatása kapcsán. Ahogy Pazaurek Piros, Közép-Florida tiszteletbeli konzulja, a Hungarian Hub, és  a Hungarian Summit alapítója fogalmaz: „ Kemény Dénessel, Gór Nagy Miklóssal, Schmidt Petrával és egy-két sportcéggel dolgoztunk össze, hogy első lépésként egy kéthetes táborozást tudjunk megvalósítani egy floridai magán sportakadémián,  amit későbbiekben ki tudunk terjeszteni akár egy felsőoktatási képzésre is. Regős Judit, a Szülők Háza Közhasznú Alapítvány elnöke pedig segít, hogy valóban szociális alapon történjen a döntés.

Idén – 2024. Május 23-24 között kerül megrendezésre a Hungarian Summit rendezvény a floridai Daytona Beachen.

A Summit első napján indul útjára az ösztöndíj, a jelenlévő üzletemberek, közéleti szereplők, a tudományos élet magas szintű képviselői, az én Amerikám című exkluzív Filmbemutató és közönségtalálkozó keretében, amelyen dr. Kemény Dénes, háromszoros magyar vízilabda-válogatott szövetségi kapitánya – Szülők Háza Közhasznú Alapítvány Alapítója is személyesen is részt vesz.

Az esemény második napján, olyan híres sportolók által adományozott relikviák kerülnek kiállításra és aukcióra, mint Szilágyi Áron, háromszoros olimpiai bajnok magyar kardvívó- dedikált kardja, Hosszú Katinka dedikált úszósapkája és Kemény Dénes által vezetett többszörös olimpiai bajnok vízilabdacsapat által dedikált vízilabdája.

Ezen felül Magyarországról és Amerikából egyéb ikonikus tárgyakat, fotókat,művészeti alkotásokat, ajánlottak fel neves művészek a Gála vacsora alakalmával megrendezésre kerülő tombolára. Az aukcióból és a tombolából befolyt összeg a sportösztöndíj alapját gyarapítja.

A kiállítandó relikviák, tárgyak gyűjtése folyamatosan zajlik, amelyekre a https://charityforfriendship.com/ aukciós oldalon keresztül is lehet majd online licitálni.

Az online aukció május 23-tól december 20-ig tart, ezután a befolyt összegtől függően, kiválasztásra  kerülnek a 2025-ös év Amerikai-Magyar Sport Ösztöndíjasai, akik megkezdik a felkészülésüket a programba való részvételre.

Az ösztöndíjasok bemutatkozására a 2025-ös Hungarian Summit eseményen kerül majd sor.

Az eseményről és a szervezetekről további információt olvashat:

https://charityforfriendship.com/
https://hungariansummit.com/
https://hungarianhub.com/
https://tegyeljot.hu/

Erdősi Ditte
Szülők Háza Közhasznú Alapítvány
Operatív Vezető
szulokhaza@szulokhaza.hu
+3670/3215323