Az „Our Voice/Mi hangunk projekt folytatódott 2023. októberben Szatmárnémetiben, melynek keretében Magyarországról, Romániából és Belgiumból érkeztek gyerekek.

Lepedus István és Frigy Szabolcs trénerek vezetésével tovább mélyítettük közösségi kapcsolódásainkat, ismerkedtünk egymással és saját magunk erősségeivel és azzal, hogyan tudunk hatékonyan csapatban együtt dolgozni.

Jártunk a Kányaházi tónál és meghallgattuk a természet hangjait, elmélyedtünk egy kicsit a saját gondolatainkban és csodáltuk, ahogy a tóba dobott kő, köröket rajzol a víz tükrében. Az estét a Testplay társasjáték estjével zártuk.

Következő nap elutaztunk Felsővisóig, ahol kisvonatra szálltunk és vígan énekeltünk a „Zsuzsi” vonaton.

Mindenszentek előestéjén ellátogattunk Máramarosra az úgynevezett „vidám” temetőbe. Ez a hely egyedülálló a világon. Nevét onnan kapta, hogy a hagyományos fejfák helyett díszes képek mesélik el az elhunyt életét és halálát, olykor szarkasztikus humorral kísérve. Érdekes élmény volt számunkra és lehetőséget nyújtott arra is, hogy kicsit oldottabb hangulatban beszélgethessünk életről és elmúlásról.

Csütörtökön trénereink egy újabb fantasztikus nappal ajándékoztak meg minket. Amellett, hogy remekül érezzük magunkat, napról-napra közelebb kerülünk ahhoz, hogy megtaláljuk a „Mi hangunkat”. Majd Marton Zsuzsanna fantasztikus vezetésével megismerkedhettünk Szatmárnémeti nevezetességeivel, gyors sétát tettünk a városban és megnéztük Emmaus Egyesületet is. A szervezet gyerekotthonból kikerülő fiataloknak kínál munkalehetőséget és lakhatást, amíg megtalálják a helyüket.

Meglátogattuk Istvánfi Géza fazekasmestert és kipróbáltuk a fazekas mesterséget, megtapasztalhattuk, hogyan születik az agyagból alkotás.

 Fent jártunk a magas hegyen Luna Ses, Tara Oasuluiban , kipróbáltuk, hogy, hogyan szól odafentről a „Mi hangunk”. Ebéd után pedig csapatépítő sport délutánt tartottunk. Volt itt minden: kosárlabda, akadálypálya, gimnasztika. Igazi csapattá kezdünk kovácsolódni.

Regős Judit elnökünk és Marton Zsuzsanna a Asociatia PRO Agriensis Egyesület elnöke, személyesen adták át a NOMLEB gyermekvédelmi tréningünkön résztvevők YOUTHPASS okleveleit Mariana Dragos igazgatónak a Szatmár Megyei Szociális és Gyermekvédelmi Igazgatóságon (DGASPC).

Romániai utazásunk utolsó estéjét szuper bulival zártuk és a születésnaposokat is ünnepeltünk. Marton Zsuzsanna a Asociatia PRO Agriensis Egyesület elnöke kiosztotta a résztvevőknek az emléklapot. Stefanie Deleu a @destruyveri képviseletében bemutatta belgiumi utazásunk program pontjait. Ugyanis a következő állomásunk Belgium lesz.

Az időjárás isteni kegye áldásos volt, és egy gyönyörű őszi hétben tehettük meg ezt a felejthetetlen utazást. A Szülők Háza Közhasznú Alapítvány  a Kommunió Alapítvány és De Stuverij Egyesület fiataljainak   megismerhették Szatmár megye szépségeit és értékeit.

A kirándulások és kalandok mellett fiataljaink személyes fejlődését is láthattuk, és büszkék vagyunk rájuk, hiszen sokkal  messzebbre jutottak, mint reméltük. Köszönet illeti mindazokat, akik ebben a programban részt vettek, és külön köszönet trénereinknek, Lepedus Istvánnak és Frigy Szabolcsnak akik nélkül mindez nem sikerült volna.

Külön elismerés illeti a helyi közösséget és partnereinket, akik lehetővé tették, hogy bemutassuk Szatmár megye szépségeit és értékeit.

Köszönjük Marton Zsuzsanna Asociatia PRO Agriensis Egyesület a fantasztikus hetet, a csodás szervezést és azt a sok-sok szeretet és törődést, amit tőletek kaptunk!

Pár hét és újra találkozunk majd Belgiumban, ezúttal De Stuyverij Kortrijk lesz a vendéglátónk.

A projectről készült videót az alábbi linken lehet megtekinteni.

https://static.xx.fbcdn.net/rsrc.php/v3/yD/r/1bxCoyDcMdl.png

Köszönet mindenkinek, aki részt vett ebben az emlékezetes hetünkben!