Az „Our Voice/Mi hangunk projekt második része 2023. szeptember 24-október 30. között folytatódott Balatonon, melynek keretében Magyarországról, Romániából és Belgiumból érkeztek a fiatalok.

Az első este során ismerkedési estet tartottunk egy erre irányuló játék segítségével. Egy nagy madzag gomolyagot dobáltunk egymásnak úgy, hogy mielőtt eldobtuk, kimondtuk valaki nevét és neki dobtuk. Addig dobáltuk, míg mindenki kezében lett egy darab madzag. A végén együtt megpróbáltuk, hogy a földre letesszük, ez lett a csoporthálónk.

 Hétfőn a Csapat szerződés, Group Contract megkötése készült el, melynek során az egész csoport tett javaslatokat arra nézve, milyen egy jó csapat. Majd ezt követően elkészült a Csapatzászló, melyhez mindenki hozzátette a saját rajzát. A délutáni szakaszban a belga tréner csapat bevonásával élménypedagógiai csapatjátékokat játszottak a fiatalok. Az első a komfort zóna, a tanulási zóna és a pánik zóna megtapasztalásáról szólt, nagyon tanulságos elemekkel. Ezt követően a „Keressük egymást bekötött szemmel” játék következett a születési dátumok szerint emelkedő sorrendben kellett egymást megtalálni. A legizgalmasabbnak a harmadik játék bizonyult, ahol is a kör közepén álló mindenkinek bemutatkozott, majd belekiabálhatta a világba a saját nevét. Levezetésnek a közös tánc következett. A délután hátralévő idejében az interkulturális estre történt a felkészülés. Az est során a magyar, a belga és a szatmárnémeti csapat bemutatkozását ismerhettük meg. Rendkívül lelkes csapatok fantasztikus közös táncba kezdtek az est végén.

 A keddi, második napon Keszthelyre mentünk kirándulni: ahol a kastély és a sok látnivaló adott lehetőséget számtalan élményre. A fiataloknak az volt a feladatuk a keddi és a szerdai napokon, hogy készítsenek olyan képeket, amelyek valamiért nagyon tetszenek nekik vagy nagy hatással volt rájuk. Ezeket a képeket csütörtök reggel mutatták meg társaiknak. Aznap este pizzavacsora volt és filmnézés: A győztes lelenc csapat címmel.

 A szerdai, harmadik napon Budapestre kirándultak egy autóbusszal a fiatalok. A kirándulás tartalmasan telt: az Országház és Budapest belvárosának megtekintése volt délelőtt a program. A Szülők Háza Alapítvány Központjában ebéddel várták a csapatot és kis meglepetésekkel kedveskedtek: fotó tabló, ropi, Túró Rudi lapult a csomagban. Délután a Budai várba sétáltunk fel és rövid sétát tettünk, majd hazafele indultunk.

 A csütörtöki, negyedik napon a saját élmények bemutatása történt meg az előző két napból, fotós prezentációk formájában, nagyon megható történetekkel is gazdagabbak lettünk. Ezt követően az „Álomtabló” Vision Board elkészítésének bemutatása történt meg, ami után mindenki neki fogott a saját tablójának az elkészítéséhez. Ebéd után a balatonboglári Kalandparkba tettünk kirándulást. Fantasztikus teljesítmények születtek és jó volt látni a vidám, örömteli arcokat. Vacsora után társasjáték est következett és ugrálókötél játékokkal szórakoztatták egymást a fiatalok.

 A pénteki napon befejezték a csapatok az Álomtablóikat, akik már ezen túljutottak, azok közös csapatjátékban vettek részt a szabadban. A Vision Boardok bemutatása során mindenki hallathatta a saját hangját és elmondhatta az álmait. A záró kör során az értékelés szóban és írásban is megtörtént, mind a fiatalok, mind a kisérők szívhez szóló köszönetüket fejezték ki az együtt töltött hét élményeiért. A délután folyamán Marton Zsuzsanna elnök asszony kedvcsináló előadást tartott a következő novemberi tréninghétről, amelyet már mindenki nagyon vár. Az este vacsorával, oklevelek átadásával és fergeteges Karaoke partyval telt.

 Szombati napon a csapatok elindultak haza, ahova mindenki szerencsésen megérkezett.