Idén július utolsó hetében nyolcadik alkalommal került megrendezésre a Szülők Háza Közhasznú Alapítvány Tegyél Jót nyári élménytábora Balatonfenyvesen, ahol 6 gyermekotthonból közel 100 gyerek vett részt. Ebben az évben a „SZERESS EGÉSZSÉGESEN!” programunk jegyében szerveztük a programokat, eseményeket, előadásokat.
A Szülők Háza Közhasznú Alapítványban élményprogramokkal segítjük a nehézsorsú, állami gondoskodásban nevelkedő gyermekeket. Tesszük ezt nagy sikerrel, hiszen 8 éve még csupán 40 gyerekkel rendeztük meg az első TegyélJót! tábort, idén már közel 100 gyereknek nyújtottunk felejthetetlen élményt a Balatonon. Célunk, hogy megnyissuk az állami gondoskodásban élő gyerekek világát a társadalom felé, hogy pozitív befogadást érjünk el számukra. A tábori hét során fogadtunk önkénteseket és lehetőséget biztosítottunk nekik arra, hogy órákat, napokat töltsenek el a gyerekekkel. Így egyrészt be tudjuk mutatni, hogy legtöbbször milyen nehéz élethelyzetből kerültek a gyermekotthonokba, másrészt rávilágítunk arra, hogy nemcsak a nevelők részéről van szükségük szeretetre és támogatásra, odafigyelésre, hanem a mi részünkről, a társadalom részéről is. Végül, de nem utolsó sorban, élményeket szeretnénk átadni a gyerekeknek, hiszen közülük sokan először látták a magyar tengert, a Balatont.
Így idén is sok programmal, kirándulással, „balatonnyi” élménnyel vártuk a gyerekeket, sikerült elengedniük kicsit az éves nehézségeket és feltöltődhettek az előttük álló időszakra. Lehetőségük nyílt kipróbálni a kajakozást, suppozást, vízibiciklizést, volt fagyizás, strandolás, szalonnasütés az esti tábortűznél. A sok sportjátékot és vetélkedőt színesítette, hogy Simon Antal „Simi” válogatott focista, edző önkénteskedett az idei táborunkban.
A sok élményprogram mellett idén a fókusz az egészségen volt. A Szeress Egészségesen Program (SZEP) keretén belül szakértők és mentálhigiénés szakemberek segítségével interaktív előadásokat tartottunk ön-, és társismeret, családtervezés témákban, illetve szűrő- és prevenciós programokat rendeztünk. Sokat tanultunk a napvédelemről, az egészséges táplálkozásról és látásvizsgálaton is részt vett minden gyermek. Meglátogatott minket Baranyi Béla, a Kékfény című bűnügyi magazin riportere is, aki a drogprevencióról tartott nagyon hasznos előadást.

Utolsó este került sor táborunk már hagyománnyá vált záró eseményére, a T-Faktor Gálára, ahol a gyerekek verset szavaltak, énekeltek, táncoltak, musical részleteket adtak elő. Idén a zsűri tagok között köszönthettük Nyári Károlyt és lányát Nyári Alizt, Patocska Olivert és Simon Antalt, akiknek mindenkihez volt egy-egy támogató, kedves szavuk. A Gála után Lőcsey Attila zenéjére ropták a gyerekek a táncot.

Köszönjük díszvendégeinknek Lombár Gábornak, Balatonfenyves polgármesterének és Druskóczi Tündének, Balatonberény polgármester asszonyának, Kemény-Rónai Renátának, Alapítványunk kuratóriumi tagjának, hogy megtiszteltek bennünket és együtt ünnepelhettük a sok tehetséges és szorgalmas gyereket, akik sokat készültek, hogy ez az este ilyen jól sikerüljön.
A táborban számtalan barátság köttetett és a gyerekek várják minden évben, hogy egy következő TegyélJót! Programon újra találkozzanak.
Mert minden élet érték.