60 állami gondoskodásban élő gyermek részvételével családi napot tartott a Szülők Háza Alapítvány az Állami Gondoskodásban Élő Gyerekek Napja alkalmából.

Október 7-e az állami gondoskodásban élő gyerekek napja, amely az SOS Gyermekfalvak kezdeményezésével indult el 2021-ben. A Szülők Háza Közhasznú Alapítvány idén örömmel csatlakozott a programhoz.

Sok gyermek él állami gondoskodásban, nélkülözve a családi törődést és a biztos hátteret. A Szülők Háza Alapítvány Tegyél Jót Programja, 2015 óta folyamatosan azon dolgozik, hogy második családjukként támogassák és szeressék kedvezményezett TegyélJót!-os gyerekeiket. 

A családi nap megnyitó beszédében Regős Judit a Szülők Háza Közhasznú Alapítvány elnöke elmondta, hogy a Szülők Háza egy nagy család, amelynek tagjai egymást segítik, támogatják, az év minden napján azon dolgozva, hogy segítsék a gyermekotthonban élőket, hogy az ő gyerekeik már sose tapasztalják meg, milyen az állami gondoskodás. Hozzátette: „A gyermekek segítése össztársadalmi feladat. Az állami és civil szervezetek mellett az önkéntesek, cégek, családok együttműködése nagyon fontos! Erre az összefogásra is példa ez a Családi Nap!”

Busi Zoltán a Nemzeti Szociálpolitikai Intézet projekt vezetője, üdvözölte a Szülők Háza tevekénységét, és elismerését fejezte ki aziránt, hogy milyen értékes munkát végeznek a hétköznapokban, bíztatta a gyerekeket, hogy soha ne adják fel, hiszen az ő életük is érték!

Baranyi Béla a Kékfény című bűnügyi műsor riportere a bűnmegelőzésről tartott érdekes előadást, amelyet filmbejátszásokkal színesített. Arra motiválta a gyerekeket, hogy minden esetben válasszák a helyes utat, ne engedjenek indulataiknak akkor sem, ha esetleg jogosnak érzik azt. Maradjanak mindig higgadtak és megfontoltak.

A sport programot interaktív aerobic bemutató, arcfestés, csillámtetoválás és póni lovaglás színesítette.

A szórakoztató programok mellett Zsidákovits Melinda, a Szülők Háza Fejlesztő Program vezetője felmérte a gyerekek egészségi állapotát, hogy a jövőben fejlesztéssel is segíthesse a gyerekeket az Alapítvány.

Kelemen Anita, a GrandVision Hungary Kft. marketing igazgatója átadta a gyerekeknek a nyári táborban felmértek alapján, személyre szólóan elkészített szemüvegeket, valamint átadásra kerültek a Tempus Közalapítvány munkatársai, és önkénteseink által gyűjtött tanszer csomagok is, amely nagy segítséget jelent az iskolásoknak.

A Tegyél Jót! Szépség Kuckóban a Beauty & Hair by Teo csapata divatos frizurákat varázsolt a gyerekeknek. A Garázs Börzén ruhák és játékok közül válogathattak kedvükre a gyermekek.

 Köszönjük a Pizza Me-nek, hogy gondoskodott az ebédről óriás pizzáival.