A Fővárosi Önkormányzat Iskolakapun kívüli programjának keretében a Szülők Háza Alapítvány szervezésében idén budapesti iskolások vehették birtokba a verőcei Tegyél jót! élménytábort.

A Szülők Háza Alapítvány a tavalyi évben indította el Tegyél jót! programját, mellyel az állami gondozásban élő gyermekek társadalmi helyzetének javítását tűzte ki célul. A program keretében a gyerekek különböző élménynapokon, kulturális programokon és kirándulásokon vehetnek részt az Alapítvány szervezésében. A Szülők Háza önkéntes csapata az idei évben már több budapesti intézmény lakóját megismerte a
különböző programok során (többek között a Kossuth Lajos Gyermekotthon, a Cseppkő Gyermekotthon, a Bokréta Lakásotthon lakóit is), így nem volt nehéz gyerekeket toborozni a nyári Tegyél jót! élménytáborba, ahol két héten át összesen 90 fő vehet részt a reggeltől estig zajló programokon. 

A tábor a Szülők Háza elveit képviselve a nyitott és befogadó közösségek
kialakítását tartja szem előtt: a gyermekotthonokból érkező, sajátos nevelési igényű, viselkedészavaros és fogyatékossággal élő gyerekek nevelőinek is lehetőséget biztosítunk a tábori részvételre, a Szülők Háza Alapítvány speciálisan képzett pedagógusainak pedig nem okoz problémát az eltérő fejlődésű és bánásmódot igénylő gyerekekről való differenciált gondoskodás.

A tábor fő gondolata arra épül, hogy minden élet érték és senki sem születhet hiába. A Szülők Háza Birodalomban mindenki arra törekszik, hogy segítse a másikat, hogy jót tegyen, erre épülnek a tábor keretjátékai is, amelyek türelemre, toleranciára és empátiára tanítanak. Napközben a fejlesztő- és drámajátékok mellett kézműves- és sportprogramokat, strandolást és kirándulásokat szervezünk, de készül itt Tegyél jót!
élménybefőtt is, aminek receptje: 10 kiló sárgabarack, kevés cukor és sok-sok szeretet. A gyerekek megismerkedhetnek a különböző gyógynövényekkel, népművészeti hímzésekkel és sokat beszélgetünk minden őket érintő és érdeklő témáról is. A hét fénypontja a tehetséges gyerekek bemutatója, a T-Faktor, amelyben minden gyermek bemutathatja, amiben a legjobb: van, aki énekel, van, aki táncol, akad olyan is, aki fidget spinner bemutatót tart, de szép mosolyért is lehet tőlünk oklevelet kapni. A táborokban készült képek ide kattintva érhetők el.

Minden tábori dolgozónak, nevelőnek, önkéntesnek köszönjük az áldozatos munkáját, amivel hozzájárult ahhoz, hogy ebben a két hétben felejthetetlen élményekkel és megható pillanatokkal ajándékozzuk meg a gyerekeket és a tábor összes résztvevőjét!