Nagy örömünkre idén már 500! állami gondozásban élő gyermek kívánságát teljesítjük Veletek, a Szülők Háza Angyalaival közösen. Erről és a Játékszínnel közös terveinkről tartottunk sajtótájékoztatót november 19-én a Játékszínben.

Magánemberek mellett, neves színészek, művészek, cégek és intézmények álltak a Szülők Háza Alapítvány Tegyél Jót Angyal Program kezdeményezése mellé. A kezdeményezésről a Játékszínben tartott sajtótájékoztatón számoltak be.

A Sajtótájékoztatón részt vett Bank Tamás, a Játékszín igazgatója, aki amellett, hogy angyalként is vállalta levelek teljesítését, megkapta a Jótékony Színház kitüntető elismerést is. Az oklevelet az alapítvány elnöke Regős Judit adta át annak elismeréséül, hogy a Játékszín már évek óta fogadja az alapítvány kedvezményezettjeit (állami gondoskodásban élő, nehéz sorsú gyerekeket, családokat) az előadásaikra. A jövőben még szélesebb körben kívánja ezt a programot kiteljesíteni.

Bank Tamás igazgató urat idézve: örömmel csatlakozunk az Angyal programhoz. Fő profilunk a szórakoztatás, de ez a műfaj is elképzelhetetlen empátia nélkül – bár valójában inkább apaként, nem pedig színházi emberként érintenek meg a gyereksorsok. Bízom benne, hogy egy-egy gesztussal legalább pillanatokra feledtethetjük a gyermekekkel a nehézségeiket”

Kiemelte továbbá, hogy mennyire fontosnak tartja, hogy karácsonykor jókedvre derítsük a gyerekeket, azonban az egész éves támogatás ennél is fontosabb, ezért is álltak az alapítvány programja mellé.

A sajtótájékoztatón részt vett még Nyári Alíz énekesnő, aki idén „főangyalként” vállalta, hogy minél több emberhez eljuttatja az alapítvány angyal programjának hírét.

Alíz elmondta, hogy a Nyári családban hagyománya van a családi értékek képviseletének. Mivel ő összetartó, szerető családban nőtt fel, és abban is él a mai napig, nagyon fontos számára, hogy átadjon mind ebből a jóból azon gyermekeknek is, akik nem nőhetnek fel ilyen környezetben. Évek óta családjával együtt tevékenyen részt vesz az alapítvány munkájában, örömmel töltötte el, hogy idén ő lehet a karácsonyi program főangyala.

Csonka András színművész, szintén számos alkalommal vett már részt a Tegyél jót! programban, és elmondta, hogy számára nincs olyan kérés, amit hogy ha módjában áll, ne teljesítene, ha azt egy nehéz sorsú kisgyermek kéri. Ezért teljes mellszélességgel a gyermekek és a Program mellett áll, és nagyon jó érzés számára, hogy idén is az Alapítvánnyal tarthat az Angyal Járaton, amelyen az összegyűlt ajándékokat személyesen szállítják ki a gyermekotthonokban élő gyermekeknek karácsonykor.

Dr. Pónyai Katinka a Dermart Buda Klinika tulajdonosa, bőrgyógyász főorvos idén csatlakozott a Tegyél jót! programhoz, mint az Angyal Járat főtámogatója.

Elmondta, hogy orvos esztétikai szakemberként nagyon fontos számára a szemlélet formálás, hogy a gyerekek ne csak a külsőségeket értékeljék a világban, hanem tényleges értékrendet, az életben való boldoguláshoz hasznos ismereteket kapjanak. Missziójának tartja a szemlélet formálást és az iránymutatást és a jövőben ezen a téren is aktív segítséget kíván nyújtani a Tegyél jót! programban részt vevő gyermekek számára.

Hankó Ákos, a Harley-Davidson Budapest ügyvezetője elmondta, hogy a motoros társadalom mindig is szívén viselte a nehezebb sorsú gyerekek sorsát, ezért nagy örömmel állt a kezdeményezés mellé. Mint mondta, a tél nem éppen a motorozásról szól, ennek ellenére az Angyal Járat motoros felvezetőjeként szívesen részt vesznek ebben a programban is. Emellett bejelentette, hogy tavasszal a gyermekotthonos gyermekek részére bemutató motorozást is tervez, és szeretettel várja majd őket a Harley-Davidson szalonban is. Célja, hogy a gyerekeknek életörömöt és motivációt nyújtson, hogy legyenek céljaik, amiért érdemes küzdeni.

A sajtótájékoztatón részt vettek gyermekotthonban élő gyerekek is, akik tolmácsolva társaik leveleit, a helyszínen átadták az angyaloknak címzett leveleket, amelyeket a sajtótájékoztatón megjelentek meghatódva olvastak fel.

A sajtótájékoztató végén Regős Judit, a Szülők Háza Elnöke bejelentette, hogy az idei évben sikerült minden álmukat meghaladó módon összegyűjteni a tervezett 500 Tegyél Jót Angyalt (önkéktest), akik a jövő hét folyamán kapják meg a gyerekek leveleit, hogy azokat még az adventi időszak előtt teljesíteni tudják, amelyeket ezután az Alapítvány munkatársai és önkéntesei mind az 500 Tegyél Jót Programban részt vevő gyerek számára személyesen adnak át.

További részletek: https://tegyeljot.hu/angyalprogram/

A sajtótájékoztatón készült további képek megtalálhatók galériánkban.